Нов фестивал в Каварна: Дни на руската култура

Владимир Йончев 19 ноември 2015 в 14:59 21542 58

Новата кметица на Каварна Нина Ставрева анонсира нов фестивал за лятото - "Дни на руската култура".

Ставрева и президентът на „Общество за дружба и сътрудничество с балканските страни“ Андрей Иванович Галкин от руския град Подолск подписаха официално споразумение за сътрудничество в областта на културата, научаваме от сайта на общината.

Като резултат от тази договореност през юни в Каварна ще се проведат „Дни на руската култура“. Събитието ще се проведе за първи път и ще включва изложби, концерти на танцови и музикални състави, както и модно дефиле на руски дизайнери.

Подолск и Каварна са побратимени градове от 2006 година насам. В резултат на това от 10 години самодейни състави от Каварна се включват в културни мероприятия в Подолск. Организират се посещения на делегации, провеждат се срещи за обмяна на опит. Черноморският град също е домакинствал творци и театрали от Подолск, пише в прессъобщението.

Миналата година по същото време беше Каварна рок фест. Макар кметицата да продължава да твърди, че няма да се откаже от рок фестивала и да вървят слухове, че промоутър преговаря с Black Sabbath за Каварна, датата на новия фестивал - точно преди Джулая, отново хвърля съмнения, че Каварна ще остане столица на рока в мандата на издигнатата от БСП и подкрепена от ГЕРБ кметица.

Нина Ставрева вече отмени първият рок концерт - на Йорн Ланде на Нова година и го замени рок-звездата с фолклорен клуб "Мераклии".

Само 2 дни по-късно Йорн Ланде беше поканен от община Пловдив и ще свири там на Нова година, заедно с групата на Николо Коцев "Кикимора".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!