Кои бяха гафовете и запомнящите се реплики по време на Глобусите

OFFNews 08 януари 2024 в 16:07 1946 0

Джо Кой бе водещ на ''Златен глобус''

Снимка Getty images

Джо Кой бе водещ на ''Златен глобус''

От разочарования, през някой и друг гаф, до недодялани шеги и остроумни закачки, oт пълна сериозност до изобилие от звезди... и не на последно място - с присъствието на Тейлър Суифт - тазгодишната церемония за наградите "Златен глобус" предложи по нещо за всеки вкус, предаде АП.

Тейлър Суифт, жената на годината според сп. Тайм, дори не се качи на подиума, но все пак заяви присъствието си, както само тя умее. Певицата, която беше номинирана в новоучредената категория за постижения в киното и боксофиса за документалния филм за турнето ѝ Eras, но се размина с наградата, се появи на червения килим в искрящо зелена рокля, приковавайки всеобщото внимание.

На масите за 81-вите награди "Златен глобус" в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли хилс може и да нямаше изстудено шардоне, както прогнозира актрисата Дженифър Лорънс, но имаше по много от всичко останало.

На церемонията се оказа, че в голямото съревнование между "Барбенхаймер" в тазгодишния награден сезон, първият рунд беше спечелен от частта "-хаймер".

Както OFFNews писа, разтърсващият биографичен филм на Кристофър Нолан "Опенхаймер" получи пет награди от общо осем номинации. "Бонбоненият" блокбъстър "Барби", с който историческата драма се конкурираше през лятото в боксофиса и беше сочен за фаворит, спечели само две награди от деветте си номинации.

"Барби" дори не успя да се пребори за приза за най-добър филм-мюзикъл или комедия, отстъпвайки на неочаквания победител в категорията "Клети създания". Филмът за най-прочутата кукла в света на Грета Гъруиг спечели отличията за най-добър блокбастър и за оригинална песен - за прочувствената "What was I made for" на Били Айлиш.

Едва ли ще е разумно филмът "Барби" да бъде нарочен за аутсайдер, но церемонията определено беше разочароваща за поклонниците му. Възможно е известно разочарование да са изпитали и феновете на Тейлър Суифт, известни като Суифтита. Суперзвездата на поп музиката, която чупеше рекорд след рекорд през 2023 г., загуби петата си номинация за "Златен глобус". Суифт обаче изглеждаше зашеметяващо в искрящо зеления си тоалет на "Гучи". По-късно певицата създаде и достоен за меме момент, когато реагира с привидно леден поглед на шега по неин адрес от страна на водещия Джо Кой.

Суифт не беше сама в недоволството си по отношение на закачките на водещия, който в даден момент се наложи да спре и да обясни, че е имал само 10 дни за подготовка. Присъстващите всъщност реагираха одобрително на шегата на Кой за продължителността на 3-часовия "Опенхаймер", но впоследствие закачките му ставаха все по-плоски и камерите уловиха недоволните реакции на знаменитости като Харисън Форд и Селена Гомес.

Гостите обаче се разсмяха на шегата на Уил Феръл и Кристен Уиг, които направиха забавен опит да се престорят, че церемонията е "сериозна вечер". Шегата беше, че всъщност малцина приемат церемонията насериозно.

Актьорът Марк Хамил на свой ред отбеляза, че това е единственото шоу с награди, на което барът е отворен.

В по-сериозен план: както OFFNews вече писа, Лили Гладстоун стана първата индианка с награда за най-добра драматична актриса за ролята си на жена от племето Осейдж, превърнала се в мишена заради петролното си богатство в "Убийците на цветната луна" на режисьора Мартин Скорсезе.

Гладстоун не пропусна да отбележи, че признанието ѝ е исторически момент за общността на коренното население, която често е пренебрегвана или маргинализирана от развлекателната индустрия.

Сред гафовете на церемонията беше и моментът, в който актрисата Давайн Джой Рандолф прие присъденото ѝ отличие за най-добра поддържаща женска роля за "Останалите", изказвайки надлежна благодарност към вече несъществуваща Асоциация на чуждестранната преса в Холивуд. Организацията връчваше наградите "Златен глобус", но след белязалия я скандал престана да съществува под това име.

Актьорът Робърт Дауни Джуниър, който спечели приза за най-добра поддържаща мъжка роля за "Опенхаймер" също допусна гаф, произнасяйки погрешно името на персонажа си във филма.

С шеги и закачки по адрес на героите си и свои колеги приеха наградите си отличниците от сериала "Наследници" на HBO Кийрън Кълкин, Сара Снук и Матю Макфадиън. Последният заяви, че се е наслаждавал на всяка секунда от ролята на "странното човешко петно", което представлява персонажът му в поредицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика