Бивша асистентка съди Де Ниро, сети се, че ѝ давал женска работа и плащал малко

Десислава Колева 01 ноември 2023 в 13:14 3884 3

Робърт де Ниро се изправя в съда

Снимка GettyImages

Робърт де Ниро е обвинен в полова дискриминация

Робърт де Ниро е обвинен в дискриминация по полов признак от бившата си асистентка Греъм Чейс Робинсън. Тя иска обещетение в размер на 12 милиона долара и твърди, че актьорът ѝ е плащал недостатъчно, отправял е към нея сексистки коментари и ѝ е възлагал "стереотипно женски" задачи, докато е работила за него. В показанията си де Ниро определи обвиненията на Робинсън като "пълни глупости" и отрече да я е обиждал или да се е държал сексистки спрямо нея. На свой ред, той обвини Робинсън в злоупотреба със средства на компанията и гледане на Netflix в работно време.

Робинсън работи за звездата от 2008 г. до своето напускане през 2019 г. 41-годишната жена иска от де Ниро 12 милиона долара за причинените ѝ от него емоционален стрес и репутационни вреди. Тя твърди, че е останала без работа именно заради поведението на актьора спрямо нея и че все още не може да се възстанови от травмата.

Възнаграждението на Греъм Чейс Робинсън във времето, в което работи за де Ниро, възлиза на стойност 300 000 долара годишно. Длъжностната ѝ характеристика включвала планиране и организиране на пътувания и купуване на подаръци за близки на звездата. По думите на ищцата обаче де Ниро я е молил и да прави неща като кърпене на дрехи, пране и чесане на гърба му.

"Не е като да ѝ казвам да излезе да стърже и бърше подове", отговори той пред съда.

Де Ниро беше попитан как ще отговори на твърденията, че е изисквал от Робинсън да бъде на разположение през цялото време. Той заяви, че се е обаждал на бившата си асистентка само в "цивилизовани" часове. По негови думи изключение прави само един случай, когато я е потърсил в 4 сутринта, защото е имал нужда от помощта ѝ, за да стигне до болницата, след като претърпява инцидент.

Във вторник в съдебната зала Робинсън и адвокатите ѝ наблюдаваха как гневът на Де Ниро се натрупва, докато адвокатът Андрю Макърди го замеря с обвинения. Адвокатът на Робинсън обвини Де Ниро, че се е обадил на клиентката му два пъти по време на погребението на член на нейното семейството. Де Ниро отрече да му е било известно, че тя е на погребение по това време. Макърди отиде дори по-далеч като попита Де Ниро дали е вярно, че се е случвало да уринира, докато говори по телефона с Робинсън.

"Стига с тези глупости. За това ли докара всички ни тук?", избухна актьорът към бившата си асистентка. 

Накрая де Ниро загуби контрол и изкрещя на Робинсън: "Засрами се, Чейс Робинсън!". След това той бързо сниши глас и се извини за реакцията си пред съдията Люис Джей Лиман.

Откакто започна да дава показания в понеделник, де Ниро често нарича процеса "глупост". Във вторник, докато беше разпитван от адвоката на ищцата, той каза: "Целият случай е глупост. Това е абсурдно. Но аз съм тук!".

Журито разглежда и доказателствата по дело, заведено от Де Ниро срещу Робинсън през 2019 г. В показанията си той твърди, че тя е злоупотребила със средства на компанията му. Става въпрос за десетки хиляди долари фирмени пари, похарчени от Робинсън за храна, пътувания и други лични нужди, и присвоени пет милиона точки към авиокомпания, които могат да бъдат използвани за полети. Де Ниро свидетелства също, че асистентката му гледала с часове сериали в работно време. На база работната неефективност на Робинсън и кражбите актьорът иска тя да му върне заплатите си за три години назад.

Адвокатите на бившата служителка на Де Ниро заявиха, че показанията на актьора по делото срещу нея са пълни с "фалшиви твърдения, предназначени да попречат на г-жа Робинсън да преследва своя иск, да унищожат репутацията ѝ и да заличат перспективите ѝ за работа".

Очаква се делото да продължи до 10 ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

3

БотоксПутю

01.11 2023 в 19:10

Скръндза - давал и само по 300 хил. годишно.

870

2

Constanza

01.11 2023 в 14:29

Срещу 25 хиляди на месец би могло да се очаква, че ще върши дори непривични дейности (стига да не са в разрез с добрите нрави), а се подразбира, че личният асистент е на разположение постоянно.
Това дело е просто насрещна атака, да не би Де Ниро да я осъди за злоупотреби.

12078

1

edin slep

01.11 2023 в 13:43

Леле, преработила се е жалната, почесала го е и му е зашила копче - ужас, гаден сексист. Това дело не е "дай да изкрънкаме едни пари, за душевните страдания от шиене на копче".
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика