Бюлетините тръгват от БНБ към областите в страната под засилена охрана

OFFNews 14 май 2014 в 09:08 4614 3

Бюлетината за изборите на 25 май
Над 12 000 служители ще бъдат ангажирани с охраната на разкритите 11 600 секции.

Днес започва първото превозване на бюлетини от печатницата на БНБ към 5 области в страната.

Охраната ще се осъществява от един автомобил на жандармерията и един на областна дирекция на МВР, като транспортирането ще става по предварително набелязани маршрути.

„За всяка отделна област ще има отделно МПС, ще има отделна охрана на служители на жандармерията от точка А до крайна точка. Осигурили сме допълнителни сили за охрана, правим двоен байпас – под контрол на дежурните оперативни части при навлизане в област и подразделение на МВР ще бъдат изпращани допълнителни сили на съответните регионални структури. Така всяко едно транспортно средство ще бъде подсигурено с двойна охрана от служители на МВР”, обясни на пресконференция вчера главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

В следващите 6 дни жандармеристи ще охраняват всеки камион, натоварен с изборни книжа до областните градове в страната. Днес ще бъдат транспортирани бюлетините за областите Ямбол и Бургас. Бюлетините ще бъдат разпределени към Районните избирателни комисии, където ще бъдат съхранявани до 24 май, когато ще бъдат извозени към Избирателните секции.  

Над 12 000 служители ще бъдат ангажирани с охраната на разкритите 11 600 секции. 

До тогава помещенията ще бъдат охранявани с жива охрана и охранителна система, свързана с МВР. От ЦИК успокоиха, че няма риск за бюлетините заради ранното им извозване. От 20 май ще функционира денонощна телефонна линия в МВР за подаване на сигнали за нарушения или евентуални престъпления, свързани с изборния ред. За нарушения сигнали могат да се подават на тел. 02/982 22 32, факс: 02/982 56 46 и имейл [email protected]

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!