Съдът потвърди: Има нарушения в обвинението за бюлетините от Костинброд

OFFNews 13 февруари 2014 в 15:38 6628 19

Бюлетините от Костинброд. Снимка: Сергей Антонов

Тричленен състав на Софийския апелативен съд с председател Петя Шишкова и членове Милена Панева и Карамфила Тодорова се произнесе по протеста на Софийската градска прокуратура по делото за бюлетините от Костинброд.

С определение от 13 февруари 2014 г. магистратите потвърждават разпореждането на съдия от Софийския градски съд, с което съдебното производство по случая е прекратено и е постановено връщане на делото на прокурора за отстраняване на съществени нарушения, допуснати при изготвянето на обвинителния акт.

Мотивите, с които СГС върна делото, са, че в обвинетлния акт не е посочена конкретна цел, с която единственият обвинеяем Росен Желязков, бивш главен секретар на Министерски съвет, е извършил престъплението. Докладчикът по делото откри и несъответствия в обстоятелствата и описанието на случая в обвинителния акт. Прокуратурата оспори това решение, което беше отхвърлено и на втора инстанция. 

Според разследването, откритите в печатницата 350 хил. бюлетини, са били годни за използване в изборния процес. Бройката обаче значително надвишавала договорените за отпечатване бюлетини, както надхвърля и допустимия технологичен брак. Държавното обвинение смята, че главният секретар на МС не е извършил необходимия контрол над процеса и е допуснал надпечат. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!