Секачи на големи дървета - Кевин, Сара и техният успешен семеен бизнес (видео)

Поредицата за щурото канадско семейство можете да гледате по Viasat Explore

OFFNews 21 април 2023 в 09:13 2744 0

Секачи на големи дървета

Снимка Viasat Explore

Секачи на големи дървета

Кевин Уенстоб от поредицата "Секачи на големи дървета" (сега по Viasat Explore) е дървосекач и собственик на дъскорезница. Той и неговият екип са готови на всичко, за да запазят успешния семеен бизнес, както и начина си на живот.

В интервю, предоставено специално за OFFNews, Кевин Уенстоб и Сара Флеминг разказват за начина на живот и какво е да вършиш работата си пред телевизионните камери.

В новия сезон на поредицата виждаме как Кевин харчи спестените си един милион долара, за да построи огромна нова машина за рязане в дъскорезницата, да разшири дока си на залива Хук и - тъй като смъртоносни вълни и скалисти рифове излагат на риск крехките му лодки - да създаде чисто нова експериментална лодка за събиране на трупи, която да замени „Пауър уегън“.

Снимки: Viasat Explore

- Тази работа всъщност е част от семейството ви. Това ли е Вашият начин на живот?

К: Да. Това е нашият начин да си изкарваме прехраната. Може да се каже, че работата ни уникална, дори за цяла Канада. Търся ъгли и възможности от гледна точка на природните ресурси. Но за да станат тези неща постижими, трябва голямо оборудване. Трябва да намериш начин да превърнеш тези ресурси в неща, които ще бъдат полезни и печеливши. Работим, за да направим света по-добър за тези около нас. Това е моят стремеж. 

- В основата на работата ви е семейството. Кой е част от екипа ви?

Сара: Имаме голям екип. Традиционно около 11 души, част от тях са членове на семейството. Има и хора, които са служители от дълго време и се чувстват отчасти като семейство. Така че имаме Кевин, очевидно, мен, Сара. Ерик също работи с нас. Той е наш подизпълнител.

К: Той е нашият син.

С: Да. А Джак, най-малкият ни син, осигурява материали и излиза с Кевин с лодките. Коулман също е голяма фигура в семейството ни. Той не е наш син, но определено се чувства като такъв.

- Вероятно е много интересно да има телевизионен екип на терена с вас. Какво е да участваш в телевизионно предаване?

С: Наистина е интересно. Придава различна динамика на работния ден. Всъщност забавя производството на материали и дърводобив. Трябва да се съобразяваме с екипа, а те са с нас в продължение на три месеца. Трябва да се грижим и за безопасността на екипажа.

- Какво бихте казали, за да препоръчате Вашето предаване?

К: Това е просто забавление. Не е загуба на време да се гледа, защото показва какво правим като уникално семейство, а всеки е уникален по свой начин. Много хора го намират за забавно, защото могат да си вземат нещо от всеки епизод за техниките, които ползваме, било то в общуването и поправянето на нещо, или просто това, което трябва да се направи, за да оцелеем практически. Хората се сблъскват с проблеми всеки ден и понякога си казват "О, какво биха направили тези в предаването?".

С: Чували сме това и преди: "Какво би направил Кевин?" [смее се]

К: Това е забавление. Хора се учат от хора. Ние се учихме от много хора и можем да покажем това, което знаем, по телевизията, а други хора да се учат от него. Това е нещо положително. Става въпрос за решаване на конфликти и проблеми. В това се крие стойността на предаването.

- Представяте дърводобива в риалити формат. Как балансирате между нуждата от автентичност и изискванията на телевизионната продукция? Какъв творчески контрол имате върху съдържанието, което в крайна сметка се излъчва?

К: Имаме голям творчески контрол върху съдържанието, защото то трябва да отразява това, което правим. А също и отношението и емоциите, които изпитваме. Не ограничаваме емоциите си за телевизията. Има някои емоции, които в една телевизионна продукция могат да се преекспонират. Ако това се случи, екипът казва: "Ей, не, не, не, нека не правим така. Нека запазим реалността за публиката". Имаме наистина голям принос за начина, по който се подготвя шоуто, и се уверяваме, че то е истинско и отговаря на формата.

С: Интересно е, защото получаваме обратна връзка от зрителите. Например... когато едно колело падна от почти нов камион на малка козя пътека в снега в планината. Някои от отзивите на зрителите бяха, че това не може да се е случило наистина. Отговорих: "Това е истинска история. Това са предизвикателствата, пред които са изправени тези момчета". Така че е наистина интересно да чуя, че някои хора си казват "това не може да е истина". 

- Направили ли сте някакви промени от рода на корекции в процеса по дърводобив или в бизнес практиките в резултат на предаването и обратната връзка, която получихте от поредицата?

К: Не.

С: Да. Работните ни дни наистина се промениха - но само заради телевизионната поредица. Все още правим точно същото нещо, което правим от много години.

- Успяхте ли да увеличите мащаба на операциите с цялата тази известност?

К: Не, защото се намираме тук. Пазарът е местен и се занимаваме с хора, които са местни строители или местни жители. Имали сме много запитвания от цялата страна за огромни количества дървен материал. Но не сме в състояние да ги доставим, защото нямаме тази възможност за обем. Работим върху това винаги да се разрастваме и да подобряваме капацитета си, за да можем да постигнем по-добро оползотворяване на остатъците от дървесина. Остава ни много дървен материал, трупи, които не можем да сечем. При почистването на плажните ивици също се събира огромно количество дървесина.

- Как изобщо започнахте тази тв поредица? 

С: Кевин снимаше много сам с камерата си, а след това монтираше кратки видеоклипове, които пускахме в YouTube. Тогава той направи голяма крачка и отиде на медиен фестивал, срещна се с правилните хора и те направиха филм. History Channel ни избра и така започна всичко. 

- Защо се захванахте с тази професия?

К: Изкарваме пари за препитание, всъщност за оцеляване. Освен това никога не съм работил за никого. Винаги съм бил собственик, шеф, както искате го наречете. От малък строях неща, занимавах се с металообработване и разработих линия за лодки, която стана популярна и други момчета продадоха милиони от тях, справиха се наистина добре. Така че винаги съм бил в управлението на собствената си съдба, накратко казано. Единственият начин, по който това работи, е да правиш нещата, да ги подписваш и да си отговорен. Аз не съм тук, за да бъда воден от някой друг. Аз съм тук, за да правя това, което работи правилно и работи правилно за всички останали, които се присъединяват към моя екип. Строя пътищата, организирам цялата сеч, всяка работа, която се случва на фронта на дърводобива. Живея в моя пълен, съвършен балон. 

Viasat Explore е създаден от нещо повече. Ние сме смели, любопитни и решителни приключенци – да изследваме новото и необикновеното ни движи напред. От актуални научни открития до ежедневния живот на интересни хора, които правят всичко по малко по-различен начин.

За пълната програма на ТВ канала следете www.viasatexplore.bg. Следете ни и на www.Facebook.com/ViasatExploreBG.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови