Певицата София: Все още съм онова истинско момиче, вярващо в доброто въпреки всичко

Владимир Йончев Последна промяна на 18 март 2017 в 17:37 6521 1

София Георгиева

Аз не съпоставям правенето на политика с боксов мач в най-жестоката му форма. В тази кампания не залагам на толкова силно медийно присъствие, ами си късам маратонките, стремейки се да се срещна с колкото се може повече хора, казва в интервю за OFFNews.bg певицата София Георгиева. Изпълнителката на "Син талисман" е втора в листата на Реформаторския блок и Глас народен в 14 МИР Перник.

На миналите избори ти беше кандидат за кмет на Перник от Глас народен и получи близо 4% от гласовете. Каква е разликата между предишните избори и сега, когато се кандидатираш за депутат?

Определено моето участие и респективно постигнатият резултат бе елементът на изненада в общинските избори през 2015 г. Спечелих доверието на не малко хора и във времето се старая да го защитя. Опонентите ми, които първоначално подцениха персоната ми, към днешна дата ме приемат за поредния фактор, с който се налага да се съобразяват.

Днес аз съм втора в листата за народен представител, номинирана от коалиция Реформаторски Блок и Глас народен. Разликата между кметската кампания и тази, в която съм сега, е в мащабите и динамиката на процеса. Срещам се с хора от цялата област, запознавам се с проблемите и неволите, които преживяват.

Сега, когато съм част от екип, представляващ няколко политически организации, но обединени от една идея, полагам усилието да представя по най-добрия начин ПП Глас народен като коалиционен партньор.

Глас народен минава за антисистемна партия, а сега сте в коалиция сте с Реформаторския блок. Как се разбирате с тях?

Решението да влезем в тази коалиция бе подкрепено от всички ни след обсъждане. Аз не съм анти никой. Аз съм за това всяко човешко същество да има равни права и равни задължения пред Държавата, която сме всички ние и пред Бога.

Персонално като човек твърдя, че съм за обединението на единомислещи хора за сметка на разделението. Глас народен не сме загубили своята идентичност и няма да я загубим. Неслучайно коалицията е Реформаторски блок и Глас Народен. Носим отговорността за това решение и в разгара на кампанията ще кажа, че аз лично вярвам в успеха на Пернишката листа.

Ти си втора в листата след водача д-р Павлов, срещу когото бяха отправени тежки обвинения за случай от практиката му като зъболекар. Какъв е твоят коментар по случая?

Повече от отвращаващо за мен е да яхнеш една дълбоко човешка трагедия в полза на политически дивиденти. Има компетентни органи, от които зависи истината да излезе наяве.

Ще събираш ли преференции, за да изместиш водача в листата?

Аз съм отборен играч. Д-р Павлов е доказал се сред перничани човек, професионалист и политик. В изминалите седмици ние се опознахме и аз се радвам, че сме в един екип.

Аз не съпоставям правенето на политика с боксов мач в най-жестоката му форма. Разбира се, че имам своята аудитория, хора, които припознават мен като човек, на който ще гласуват доверие. Моят ангажимент е да се срещна с колкото мога повече хора и да ги чуя, гледайки ги в очите.

Променили ли са се проблемите на Перник и региона от предишните избори досега? За какво ви питат хората по срещите?

Хората не ме питат, хората съдят и обвиняват. Да, питат ме как се живее с 200 лева, а лекарствата му за месец струват 300 лева?!

В тази кампания аз не залагам на толкова силно медийно присъствие, ами си късам маратонките, стремейки се да се срещна с колкото се може повече хора от народа. За мен е важно да чуя техните проблеми, както и имам силата да понеса обвиненията, за които не аз нося отговорност, но пък имам волята и силата да работя за това българинът да не се бори за елементарното си достойнство (хляба).

А ти променила ли си се и ще се промениш ли, ако станеш депутат?

Все още съм онова истинско момиче, вярващо в доброто въпреки всичко. За сметка на артистичното поприще в политическото се налага да съм повече предпазлива, да броя до 10 преди да изразя мнение, с което казвам, че се стремя да овладея урагана в себе си. Аз съм дълбоко чувствителен човек. Надявам се никога да не загубя детето в себе си, към което се обръщам много често напоследък. Искреността е онова качество заради което хората ме харесват.

Аз определям себе си като мисионер. Това, което ще се промени в живота ми в случай, че хората ме изберат за техен народен представител, ще е повишаването на отговорността ми към България и българския народ.

Избори 2017

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови