Драган Михайлович пред Efirbet: Левски ще опита да печели всеки мач

efirbet.com 14 февруари 2022 в 11:02 1277 0

Левски си поставя високи цели напролет и за да ги постигне, трябва да показва добър и печеливш футбол и постоянство. Един от тези, които са призвани да върнат блясъка на „сините“ е Драган Михайлович, поливалентен футболист, който на този етап е незаменим като десен бранител. С активната си игра по фланга, тънък комбинативен усет и раздаване за синята кауза, Драган логично печели и симпатиите на запалянковците.

В специално интервю за Efirbet.kom Драган Михайлович разкрива с какво е променил Левски Станимир Стоилов, докъде може да стигне отбора през този сезон и какъв футбол ще играе.

Драгане, благодаря, че приехте поканата ни за разговор. Как се чувствате след зимната подготовка?

Бих казал супер. Настроението, както моето, така и това на съотборниците ми, е приповдигнато, тъй като проведохме една пълноценна подготовка при добри условия и на добри терени.

С какво Станимир Стоилов успя да промени тима и да стабилизира играта и резултатите му?

През последните 6 месеца той направи така, че да сме компактни на терена, а сега в Турция имахме време да поработим за тактика и план за игра, както и да продължим да сме по-компактни. Имахме време и да се подобрим физически. Така че, ако през първите шест месеца под ръководството на г-н Стоилов ние сме имали една добра подготовка, в Турция продължихме да работим всички заедно, за да имаме по-компактен отбор, а и сега разполагахме с достатъчно време и беше много по-лесно да работим, защото я имаше основата. Мисля, че се подобрихме в два аспекта - физически и тактически.

Какъв Левски очаквате да виждате напролет?

По-добър Левски във всяко едно отношение. Ние ще опитаме да печелим всеки мач, тъй като вече сме по-уверени. Искаме да запишем колкото се може по-високо класиране.

Готови ли сте да се преборите за топ 4?

Да. Аз смятам, че другите претенденти за четворката не са по-силни от нас. Отделно сме само на 6 точки, а и с подобрената игра на Левски, която очаквам да виждам, имаме реални шансове да финишираме зад първите два отбора.

Кои ще са най-сериозните ви конкуренти за четворката?

Ботев (Пловдив) e добър отбор, но ние трябва да сме по-добри от тях. Същото се отнася и за Черно море, както и за Локомотив (Пловдив). Но мисля, че ако Левски показва това, което може, ще е зависим от самия себе си. Малко трябва да подобрим офанзивните си действия и после в плейофите да направим всичко възможно да спечелим и срещу Лудогорец, и срещу ЦСКА.

Левски е без трофей от 13 години. Ще прекъснете ли тази серия, като вдигнете Купата през май?

Ще дадем всичко от себе си, за да го постигнем.

Вие се сте универсален футболист, но на кой пост се чувствате най-добре на терена?

Играл съм преди в средата на терена и това ми харесваше, тъй като имах възможност да играя повече с топката. Това бе позицията, откъдето тръгна кариерата ми, но така се случи, че започнах да играя като десен краен защитник, и правя добри неща на този пост. Но за мен не е толкова проблем къде играя. Най-важно е да давам своя принос за отбора и да му помагам да изпълнява целите си.

Какво е основното, което изисква от Вас треньорът Стоилов?

Да съм агресивен с топката и да играя уверено. Г-н Стоилов иска от всички нас агресия, да владеем топката и когато я изгубим, да си я връщаме по на-бързия начин. Тези виждания за футбола съвпадат с моите. Левски иска да има контрол върху топката и играта, и когато има топката, да знае какво да прави с нея.

Какво е чувството да играеш за Левски?

Усещането да съм част от Левски е велико. Мисля, че всеки играч, когато дойде в такъв клуб, трябва да си даде сметка къде се намира. Аз дойдох преди година и ми трябваше малко време да го осъзная. Левски има много отдадена публика и верни фенове.

С кои Ваши съотборници се разбирате най-добре на терена?

Генерално с Георги Миланов, който е от моята страна, играя доста и с Ради Цонев, с Билал Бари, с който сме приятели извън терена. Но най-важно е да имам синхрон с останалите защитници и да не правим грешки. В офанзивен план със сигурност с Георги Миланов комбинирам най-добре.

Къде е силата на този Левски?

В компактното придвижване на терена и добрата организация на игра. Показахме това по време на приятелските мачове в Турция, в които бяхме доста компактни и агресивни, имахме топката и използвахме всяка възможност да атакуваме. Лицето на Левски трябва да бъде това, което демонстрирахме срещу Ботев (Пловдив) миналата есен. Левски трябва да е агресивен отбор, който не дава лесно топка на съперника, да налага по-високо темпо на игра, да пресира успешно и да печели мачовете си.

Левски ли е най-добрият отбор, за който сте играли и ако зависи от Вас, бихте ли останали по-дълго на „Герена“?

Като се има предвид публиката, със сигурност е той. Не бях виждал досега привърженици да дават на футболисти толкова обич и топлина. Това ни задължава да подобряваме играта си и да се изкачим по-нагоре в класирането. Аз и семейството ми се чувстваме прекрасно тук, ако зависи от мен бих останал колкото се може по-дълго, но знаете, че във футбола няма нищо сигурно. Ще видим какво ще стане през юни, сега мисля само за пролетта и за целите, които Левски преследва.

Като гледате какъв футбол се играе в България, сред кои европейски първенства нареждате нашето?

По българските терени има прилично качество, но трябва да се вдигне темпото на игра. Сега то е малко по-ниско, да кажем от Швейцария например. Генерално младите български играчи имат качества, но темпото трябва да се вдигне и да се играе по-бързо. Видяхте ЦСКА и Лудогорец какви добри и солидни отбори срещат в Европа, а и колко по-напред са те във физическо отношение.

Какво бихте казали на феновете на Левски?

Преди всичко да бъдат здрави, защото виждате в какви времена живеем, и да имат успехи в лично и професионално ниво. Заедно искам да изживеем хубави моменти с тях – да се върнем в Европа и догодина да се борим за титлата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!