Васил Божков: Група некомпетентни политици показват незачитане или непознаване на Конституцията

OFFNews 20 януари 2020 в 12:39 7839 4

Ден след срещата между Васил Божков и фенове на Левски, бизнесменът излезе с официална позиция, която потвърждава появилата се информация.

Подготвяният нов закон ще удари пряко "Национална лотария", чийто собственик е именно Божков и така ще направи финансирането на "сините" невъзможно.

В позицията си бизнесменът нарича внеслите предложението "некомпетентни политици". Ето и целия текст, публикуван от "Нове холдинг":

"До спортната общественост и спортните медии

Във връзка с публикациите и появилите сe интерпретации за срещата на г-н Васил Божков с представителите на фен-клубове на ПФК „Левски“, бихме искали да представим официалната му позиция.

В разговора си г-н Божков визира група некомпетентни политици, които показват незачитане или непознаване на Конституцията на Република България, пред която са положили клетва, а не държавата като институция.

Същите политици с действията и изказванията си противоречат и на редица европейски закони, разпоредби и норми. Законопроектът създаден и подкрепен от тях, създава и опасен прецедент в действията на властимащите към частния бизнес.

Същият проект е директно насочен срещу компанията, която финансира ПФК „Левски“. При неговото евентуално осъществяване, поетите и изпълнявани до момента ангажименти за оздравяване и развитие на клуба ще станат неизпълними".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5300

4

квазимодо

20.01 2020 в 23:12

Стига, мола ве стига , не мога още повече, ... някой има ли кърпичка. Съсипан хазартен бизнес на Черепа - е това не го заслужава никой народ.

4040

3

jovo

20.01 2020 в 19:11

Насълзиха ми се очите от умиление.

4005

2

Gownowoz Sedarov

20.01 2020 в 13:48

Конституцията или както там си мислите - национализацията, нямат нищо общо с спирането на лиценз за организиране на хазарт какъвто е законопроекта.
Никой не ви нарушава конституционни права ако не ви издаде лиценз, и никой не ви национализира - изземва нещо в полза на държавата ако не ви даде лиценз за нещо.

13874

1

emanuilis

20.01 2020 в 13:15

Този футболен клуб го е имало преди г-н Божков, ще го има много след него. Изместването на човешкия фокус от „търкането на билетчета" е за добро.