Паро: ЦСКА никога не се е плашил от големите, Копенхаген не е Байерн

OFFNEWS 09 август 2018 в 08:29 1851 0

Снимка sportal.bg

Легендарният бивш футболист и треньор на ЦСКА Аспарух Никодимов сподели експертното си мнение преди двубоя на “червените” срещу датския Копенхаген от третия предварителен кръг в Лига Европа тази вечер от 20,45 часа в София.

“В такива срещи трябва да се играе умно и да си свръхмобилизиран. Нужно е да не се рискува излишно, за не ти вкарат един-два гола и всичко да приключи набързо.

Смятам, че 1:0 в първия двубой е добър резултат, но най-важното е да не се допусне. Лошо е, че първата среща е тук, защото в реванша на домакините и стените помагат. Затова трябва да се опече работата още в София. С тази атака съм убеден, че отборът ще вкара поне веднъж. Събрани са доста остри, бързи и нестандартни футболисти, а централният нападател Мауридес се вписва много добре. В средата на терена също са събрани добри изпълнители и отборът изглежда солидно.

Защитниците трябва да са много концентрирани, защото срещу Адмира в Австрия показаха колебания. Копенхаген е класа, но е Барселона или Байерн Мюнхен. Дори и отпадане няма да е срамно. Имам добро усещане и прогнозирам минимален успех за ЦСКА или нулево равенство”, казва Паро пред “Тема Спорт”.

Той припомня, че в исторически план ЦСКА има европейска аура и играе успешно в такива битки.

“Не сме се плашили от големите, иначе нямаше как да стигнем до два полуфинала за КЕШ и един за КНК. След година-две ЦСКА отново ще е способен да гони сериозен пробив в Европа. Сега на първо е по-важно обаче да си върнем титлата”, завършва Никодимов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови