Лудогорец излиза смело срещу ПСЖ и стиска палци на Арсенал

OFFNEWS 06 декември 2016 в 00:03 6350 0

6 декември 2016 г. може да стане поредната важна дата в историята на българския футбол, ако Лудогорец успее да излезе от групите на Шампионската лига и напролет да играе в Лига Европа.

Всички в щаба на българските шампиони декларират, че ще направят всичко по силите си, за да постигнат добър резултат при гостуването си тази вечер на ПСЖ. Разбира се, дори и без да го признават, от огромно значение за евентуалното класиране на тима напред е развоят на другия мач в групата между Базел и Арсенал.

Мачът на „Парк де Пренс” е решителен и за двата тима, като французите имат нужда от победа, за да са първи в групата, докато при победа на българите, те ще са трети в групата и ще участват в Лига Европа напролет. При равенство развръзката в класирането ще дойде от Швейцария. Ако Лудогорец загуби, ще се надява Арсенал да победи като гост и да продължи напред с гола си на чужд терен от равенството в Базел.

"Изобщо няма да гледам другия мач, ние си играем нашия двубой, там каквото стане, съдбата ще реши. Ние също се надяваме на чудо на "Парк де Пренс", много добре помня мача от 1993 г. Аз искам да изиграем един добър мач и евентуално да използваме нашите шансове", заяви треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев на пресконференцията преди мача в Париж.


Георги Дерменджиев натрупа солиден опит с Лудогорец в Шампионската лига.

"Така се стекоха обстоятелствата, че тези два мача ще излъчат участника в Лига Европа. Ние искаме да мислим позитивно, знаем класата на ПСЖ. Но въпреки всичко ще се опитаме да се възползваме от шансовете си в този мач. Мисля че отборът на ПСЖ ще излезе пределно мотивирани, защото ще искат да са първи в групата. Нека не гадаем какъв ще е съставът им, предполагам, че и те знаят горе-долу с какъв състав ще сме ние, така че и ние можем да предположим донякъде каква ще е единадесеторката им. Направихме добър мач с тях в София, обърнах внимание на класата им, очаквам сега да играем добре и хората, които ще дойдат да гледат двубоя, да бъдат доволни", коментира още Дерменджиев.

С подчертан оптимизъм преди мача говори и нападателят на Лудоорец Клаудиу Кешеру.


Клаудиу Кешеру е убеден в доброто представяне на Лудогорец.

"Сигурен съм, че отборът ни ще покаже добро лице в този мач. Досега не сме показвали слабости и сме показвали, че можем да играем като голям отбор срещу големите отбори. Срещу ПСЖ понамалихме малко оборотите второто полувреме и те показаха истинското си лице. Надявам се да покажем по-силна игра и да вкараме. Загубата на Пари Сен Жермен от Монпелие в събота (0:3 в Лига 1 - б.р.) ни дава увереност, но съперникът е отбор от шампиони. Предпочитам да се концентрираме върху себе си. Знаем какво трябва да направим. Гледахме последните им мачове срещу Арсенал и Базел и сме готови да им създадем проблеми", заяви Кешеру.

"Това е мач от Шампионската лига и всеки иска да играе в него. Ще се постараем да извлечем максимума. Амбицирани сме и искаме третото място. Това ще зависи и от резултата в другия мач, но ние гледаме най-вече себе си и ще видим какво ще стане", добави румънецът.

В лагера на ПСЖ цари спокойствие и увереност. „В първия мач с този съперник имахме трудности още от самото начало. Вкараха ни ранен гол, но пък отвърнахме по най-добрия начин и обърнахме, защото показахме силна игра. Наясно сме, че и сега ще ни е много тежко, както ни беше и в София", коментира един от най-опитните в отбора – 35-годишният бразилец Максуел.


Бразилският ветеран на ПСЖ Максуел е спокоен за последния мач в групата.

"Тогава в някои моменти имахме сериозни проблеми, а трябва да признаем, че имахме и малко късмет. Но заслужено победихме. Сега ще преследваме задължителна победа, за да завършим първи в групата. Наистина ще се постараем да го направим. Задължително е да се върнем на победния път след загубата от Монпелие, защото освен всичко, трябва да си изградим и добър имидж, че можем да излизаме от такива ситуации. Сега ще трябва да направим всичко възможно да завършим по добър начин в групата и после да стигнем възможно най-далеч в турнира", каза още Максуел.


"Парк де Пренс" e готов за поредната незабравима футболна вечер.

Последните мачове от група А на Шампионската лига ще се играят днес от 21:45 ч. На „Парк де Пренс” в Париж ПСЖ посреща Лудогорец, а на своя „Санкт Якоб Парк” Базел приема Арсенал.

В последните си мачове от първенствата Лудогорец победи Левски с 2:1, ПСЖ отстъпи на Монпелие с 0:3, Базел загуби от Йънг Бойс с 1:3, а Арсенал разгроми Уест Хем с 5:1 като гост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови