Илия Груев стана част от треньорския щаб на Вердер

OFFNews 09 май 2019 в 13:55 1701 0

Българският треньор Илия Груев официално се присъедини към треньорския щаб на един от грандовете на германския футбол - Вердер Бремен.

От следващия сезон Груев ще бъде помощник на старши треньора Флориан Кофелд. По този начин българинът ще се събере и със своя син Илия, който е сред най-големите таланти в школата на Вердер като вече има и професионален договор.

"Първият ни извод от този сезон беше да направим още по-професионален треньорския ни екип за в бъдеще. Ще изискаме още повече от играчите в индивидуален план и  ще работим още по-интензивно по отношение на стандартните ситуации. Илия е оптимално попълнение за нашия екип. Самият той дълги години бе футболист и също така носи много опит като треньор", споделя Кофелд.

До октомври софиянецът бе наставник на втородивизионния Дуисбург, като именно той ги изведе до промоция във Втора Бундеслига. Преди това има опит като помощник в Хайдук Сплит, Кайзерслаутерн и Дуисбург. "Очаквам с нетърпение новите ми задачи редом до Флориан Кофелд. Той е страхотен старши треньор, когото от дълго време ценя много. Радвам се че ще бъда в неговия екип и съм сигурен, че заедно можем да постигнем много с Вердер. Клубът ми е много симпатичен от дълго време с начина на работа и съм сигурен, че ще пасна добре към него", заяви Груев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews