Заседанието на тристранката пред провал

02 април 2013 в 06:40 1415 0

Деяна Костадинова, министър на труда и социалната политика. Снимка: БГНЕС
Деяна Костадинова, министър на труда и социалната политика. Снимка: БГНЕС

Заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), което е планирано днес от 14.00 ч., може и да не се състои. 

Срещата на съвета е под въпрос, след като снощи работодателите решиха да напуснат, в знак на протест срещу промените в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни, обществени и други длъжности в публичния и частния сектор. Текстът, чийто вносител е Яне Янев, беше приет в последния ден на 41-то Народно събрание с подкрепата на ГЕРБ.

Документът предвижда членовете на национални работодателски и синдикални организации, които имат представители в националните консултативни съвети, да декларират имуществото си, по подобие на лицата на държавна длъжност. Крайният срок за подаване на декларации е 9 април.

Социалните партньори ще обсъдят спешните мерки, които служебният кабинет трябва да предприеме в социалната и икономическата сфера. Ще бъде обсъден и проект на Актуализирана стратегия по заетостта до 2020 г.

Миналата седмица кабинетът реши да отпусне близо 41 млн. лв. за трудова заетост и за най-уязвимите социални групи. В дневния ред е предвидено приемането и на Актуализираната стратегия за заетост на Република България 2013 -2020 г.

Заседанието на НСТС можете да проследите онлайн в реално време на официалните страници на Министерския съвет и Министерството на труда и социалната политика (МТСП).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !