Премиерът, синдикатите и бизнесът ще търсят пари за бедните

Последна промяна на 22 март 2013 в 08:01 1693 1

Заседание на служебния кабинет. Снимка: Сергей Антонов
Заседание на служебния кабинет. Снимка: Сергей Антонов

На насроченото за днес следобед заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще присъства и премиерът Марин Райков, съобщиха от правителствената пресслужба.

На това заседание ще се обсъжда въпросът откъде могат да дойдат средствата за допълнителни социални помощи за най-бедните и за децата с увреждания.

След първото заседание на служебния кабинет в сряда финансовият министър Калин Христов каза, че парите могат да дойдат от два източника - свиване на разходите за издръжка на администрацията или от парите за инвестиции.

Райков обяви, че на парите за инвестиции ще се посяга само в краен случай. Ден по-късно той призова и бизнеса да помогне.

Заседанията на НСТС, където в момента са представители на синдикатите КНСБ и "Подкрепа", на работодателите - БСК, КРИБ и БТПП, както и на правителството, ще се излъчват вече онлайн на сайта на Министерския съвет.

На първото си заседание кабинетът определи за свои представители в тристранката социалния министър Дияна Костадинова и финансовия Калин Христов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.03 2013 в 09:24

Спрете охраната на Бойко Борисов,Цветан Цветанов,Румен Петков,Ахмед Доган,веднага ще се учудите колко милиони ще бъдат спестени.