Премиерът, синдикатите и бизнесът ще търсят пари за бедните

Нели Чолашка 22 март 2013 в 08:01 2217 1

Заседание на служебния кабинет. Снимка: Сергей Антонов
Заседание на служебния кабинет. Снимка: Сергей Антонов

На насроченото за днес следобед заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще присъства и премиерът Марин Райков, съобщиха от правителствената пресслужба.

На това заседание ще се обсъжда въпросът откъде могат да дойдат средствата за допълнителни социални помощи за най-бедните и за децата с увреждания.

След първото заседание на служебния кабинет в сряда финансовият министър Калин Христов каза, че парите могат да дойдат от два източника - свиване на разходите за издръжка на администрацията или от парите за инвестиции.

Райков обяви, че на парите за инвестиции ще се посяга само в краен случай. Ден по-късно той призова и бизнеса да помогне.

Заседанията на НСТС, където в момента са представители на синдикатите КНСБ и "Подкрепа", на работодателите - БСК, КРИБ и БТПП, както и на правителството, ще се излъчват вече онлайн на сайта на Министерския съвет.

На първото си заседание кабинетът определи за свои представители в тристранката социалния министър Дияна Костадинова и финансовия Калин Христов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови