Втори ден търсят причината за взрива в Бургас (видео)

17 октомври 2012 в 08:36 1834 0

Според EVN не взрив на трансформатора е причинил инцидента в Бурас. Снимка: БГНЕС
Според EVN не взрив на трансформатора е причинил инцидента в Бурас. Снимка: БГНЕС

Втори ден продължава огледът на щетите след взрива на съоръжение с високо напрежение на ЕВН в Бургас, при който бяха разрушени напълно първите два етажа на жилищен блок.

Специалистите на ДОТИ все още не са установили точните причини за експлозията, след като късно вчера стана ясно, че трафопостът, за който се предполагаше, че е гръмнал, е непокътнат.

Целият блок още вчера беше евакуиран. Част от хората бяха настанени в общински жилища, а останалите - в местен хотел, съобщи БНТ. Експертизата установи, че конструкцията на сградата е стабилна и нейните обитатели могат да се върнат по домовете си. Няколко апартамента са пострадали след експлозията, два от тях са напълно разрушени.

Днес пострадалите хора ще се срещнат с кмета на града, за да обсъдят къде ще бъдат настанени, докато се отстранят щетите в засегнатите жилищата. Вчера стана ясно, че ЕВН ще поеме всички разходи по ремонта на сградата, както и прилежащата територия, разрушена при взрива.

Междувременно в Бургас от днес започва оглед за изправността на всички трафопостове, монтирани в жилищните сгради. По данни на ЕВН едва 1/3 от тези всички съоръжения на компанията са поставени в блокове.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews