Временният главен прокурор: Марковска да си вземе дълъг отпуск

18 ноември 2012 в 16:13 1902 1

Бойко Найденов. Снимка: БГНЕС
Бойко Найденов. Снимка: БГНЕС

"Чисто човешки и морално може би е добре Венета Марковска да вземе по-дълъг отпуск, докато нещата се изяснят." Това заяви пред изпълняващият длъжността главен прокурор и шеф на Националната следствена служба Бойко Найденов пред bTV.

Венета Марковска бе избрана за конституционен съдия от квотата на парламента, но тя не встъпи в длъжност, защото президентът Росен Плевнелиев отказа да присъства на клетвата й и така я осуети.

В отсъствието на президента не е възможно конституционен съдия да встъпи в длъжност.

По-късно държавният глава обясни напускането си с изразените съмнения в моралните качества на Марковска. Той обясни, че бил още по-убеден  в решението си да напусне церемонията, след като е получил писмо от прокуратурата. Той не уточни какво е съдържанието на писмото.

„Недейте на надценявате ролята на едно писмо, което ни вкара в една абсолютно ненужна спирала. То беше предоставено още при номинациите в парламента. Прокуратурата е работила по този сигнал, който е публикуван като разследване от ваши колеги и няма как да бъде анонимен. Друга тема е защо не е завършено две години. Колегите са прилагали средства и са водили разпити, които изискват повече време. До средата на декември ми се иска да направим сериозна проверка на изнесената информация“, обясни Найденов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови