Военният министър оглави групата "Снимай полицай"

Юлиан Христов 31 октомври 2012 в 12:24 2623 5

Снимка: Facebook
Снимка: Facebook

Военният министър Аню Ангелов е сред членовете в новосъздадената група във Фейсбук "Снимай полицай".

Групата се появи в отговор на скандала, който се разгоря след като варненецът Боян Максимов снима спящи полицаи. В резултат на това беше уволнена говорителката на ОДМВР-Варна Калинка Пенчева. 

Профилът на военния министър е сред членовете на групата, която вече наброява близо 3000 души. Сред членовете на групата са и бившият депутат от ДСБ и бивш шеф на Националната разузнавателна служба Атанас Атанасов, бившият военен министър Николай Цонев, общинският съветник от БСП Георги Кадиев и лидерът на СДС Мартин Димитров. 

Членовете на групата са обединени около една цел - събирането на компрометираща информация за работата на служители на реда. В нея могат да се видят фотографии на български полицаи, които са заснети в не най-добрата им светлина, докато изпълняват своите служебни задължения.

В групата могат да се видят снимки на неправилно паркирали полицейски автомобили или как полицаи играят белот.

Групата провокира и интереса на чуждестранните медии. ИТАР-ТАСС пише: "Както се вижда на фотографиите, българските полицаи най-често паркират на неразрешени за целта места, включително предназначени за инвалиди, използват служебен автомобилен транспорт за лични цели, крадат бензина, източвайки го от патрулките, а също така не се стесняват да пият студена бира, докато шофират."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови