Калин Георгиев пое сигурността в банката на Цветелина Бориславова

Юлиан Христов 16 юли 2013 в 15:58 8990 11

Главният секретар на МВР Калин Георгиев СНИМКА: БГНЕС
Главният секретар на МВР Калин Георгиев СНИМКА: БГНЕС

Бившият главен секретар на МВР Калин Георгиев е оглавил Дирекция "Сигурност" в Българо-американската кредитна банка (БАКБ).

Акционер и председател на Надзорния съвет на банката е Цветелина Бориславова.

Пред OFFNews Георгиев коментира по-рано тиражираната информация, според която бил назначен в банката по линия на ГЕРБ. Той определи като спекула това, че назначаването му е станало със съдействието на Бойко Борисов, чиято бивша приятелка е Бориславова. "Никога не съм бил член на ГЕРБ", коментира Георгиев.

Той отказа да обясни от кого е поканен да поеме поста в банката, като се позова на договора си. Той обаче препоръча този въпрос да бъде зададен на Цветелина Бориславова, която му е работодател. Георгиев обясни, че ръководи дирекцията от началото на месеца.

Дирекцията, която бившият главсек на МВР поема, не се занимава единствено с охраната на банката, обхваща цялостната дейност по банковата сигурност. Физическата охрана и системите за видеонаблюдение са пряка отговорност на частна фирма.  

Георгиев напусна МВР, след като ведомството беше оглавено от новия министър Цветлин Йовчев. Като причини за напускането си тогава той посочи лични ангажименти. "Този акт не е спонтанен. Обмислям го от много време. Поет ангажимент ми попречи да обявя намеренията си по-рано", написа в прощално писмо до колегите си в МВР Георгиев, който намеква и за трудности в семейния живот. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!