Калинка най-накрая е уволнена

Лъчезар Вълев 29 октомври 2012 в 15:45 3273 4

Уволнената Калинка Пенчева и вицепремиера Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Уволнената Калинка Пенчева и вицепремиера Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е подписал заповед за уволнението на скандалната говорителка на варненската полиция Калинка Пенчева, съобщиха от пресцентъра на МВР.

 От полицията обявиха, че тя е извършила деяния, несъвместими с етичните правила за поведение на държавните служители в МВР, с които се уронва престижът на службата. 

Скандалът избухна, след като Пенчева нарече “селски глупак” варненеца Боян Максимов, който засне трима спящи полицаи в патрулка през юли т.г. 

Оставката й беше поискана лично от премиера Бойко Борисов. 

"Госпожата Калинка Пенчева, която е официално лице на полицията за Варна, каза едни що-годе неприятни думи за мен, за които аз ще се консултирам с адвокат. Тя ме нарече селски глупак. Пред време премиерът дойде тук във Варна и каза, че тук е едно село, сега съм и аз селски глупак", заяви фотографът на спящите полицаи Боян Максимов. 

Според официалната информация ден след въпросния инцидент Пенчева бе освободена по предложение на премиера. Впоследствие обаче се оказа, че тя не е уволнена. 

Докато течеше проверката срещу говорителката на МВР - Варна, Боян Максимов бе привикван няколко пъти в полицията във Варна, за да дава обяснения. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови