Внасят нов вот на недоверие към ГЕРБ

Елица Мартинова 05 февруари 2013 в 15:54 1271 0

Христо Бисеров. Снимка: БГНЕС
Христо Бисеров. Снимка: БГНЕС

В края на февруари ДПС и БСП ще внесат пореден вот на недоверие към кабинета на ГЕРБ за „цялостен принос“. Това обяви зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров на брифинг във вторник.

Новият опит за сваляне на правителството бе оповестен още преди месеци, но досега опозицията не се ангажираше със срокове. Автори на начинанието са ДПС и БСП.

„Това не е окончателна прогноза, но засега считам, че вотът най-вероятно бъде внесен в края на месеца. Освен ако няма събития, които да ни принудят да сме по-агресивни като опозиция“, заяви Бисеров.

Той уточни, че БСП и ДПС ще търсят подкрепата на други партии и посочи, че този вот на недоверие ще покаже коя е истинската опозиция на ГЕРБ.

Партията на Местан подкрепя БСП и в искането за създаване на парламентарна анкетна комисия, която да разследва случая „Буда“.

„Парламентът трябва да разгледа този случай. Трябва да се провери от независима страна дали премиерът Борисов наистина е октазал вербовката. А има и друг интересен момент – ако наистина е отказал, защо? Дали е предпочитал да запази връзките си със сенчестия бизнес. Има много аспекит по случая, които трябва да бъдат разгледани“, обясни Бисеров.

„Тези празни папки са нещо много опасно. Те се създаваха като алиби за контакт. Трябваше да оправдаят отношения на определени личности със сенчестия бизнес, които не се следяха, но ако са засечени, тези папки ги оправдават“, коментира още Бисеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!