ДПС готви вот на недоверие

Лъчезар Вълев 13 ноември 2012 в 16:34 1796 1

ДПС започва консултации с други опозиционни партии за свикване вот на недоверие за правителството на ГЕРБ, обяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан на пресконференция.

"Смятаме, че вотът следва да бъде разискван и гласуван през първата половина на декември, защото след Коледната ваканция вече влизаме в режим на ограничение за искане на вот на недоверие", заяви Местан.

"Сред темите на вота ще бъде провалът в икономическата и социалната политика в управлението на ГЕРБ. Този вот не може да не успее. Той има не по-малко сериозни цели и не на последно място – да заяви алтернатива на това управление",  каза още той.

"Време е всички политически сили, които заявяват, че са опозиция на днешното управления, да се опитат да преодолеят усещането за двузначност в политическото си поведение", подчерта Местан.

"За последния вот на недоверие съображение от рода на "споделяме вота, но няма да участваме, защото се иска от ДПС или от БСП" би звучало несериозно и би засилило усещането за политическа шизофренност", допълни той.

Последният вот на недоверие към правителството на премиера Бойко Борисов бе гласуван на 26 юли. Той бе по инициатива на БСП. В гласуването участваха общо 210 народни представители, от които 72 бяха „за”, 136 гласуваха „против” и двама „въздържал се”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!