Quantcast

Властта съвсем се оплете за бежанските лагери и ООН

Последна промяна на 15 октомври 2013 в 08:45 3165 13

Спалните на бежанците.  Снимка: БХК
Спалните на бежанците. Снимка: БХК

„Действително мои сътрудници ме бяха информирали, че в началото на дейността на двата центъра за бежанци са идвали представители на Върховния комисариат на ООН за бежанците (ВКБООН). Но сле като вчера на разширено съвещание при Фандъкова присъстваха техни представители, се оказа, че те не са били поканени на откриването, а по собствена инициатива, са направили своите предписания“.

Такова бе обяснението на новоизбрания шеф на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) Николай Чирпанлиев, който днес гостува в БНТ.

Обяснението му идва, след като вчера самият той оправда окаяните условия в бежанските лагери във „Военна рампа“ и „Враждебна“ с това, че центровете са одобрени от представители на ВКБООН. Часове по-късно от ВКБООН изпратиха опровержение на Чирпанлиев, в което уведомяват, че са разбрали за съществуването на лагерите от медиите и не са инспектирали официално условията за живот вътре.

„Оттук нататък имаме уговорена среща с върховния представител и в най-скоро време ще направим своите планове за съвместни действия“, оправда се Чирпанлиев.

Той обеща да се работи усилено за подобряване на условията. Като пример за това той посочи факта, че от днес в двата лагера трябва да заработи парното. Той се зарече статутът на бежанците да се урежда в рамките на максимум 21 работни дни. 

OFFNews припомня, че двата бежански лагера – във „Враждебна“ и във „Военна рампа“ - бяха открити от правителството „по спешност“, без да уведоми дори столичния кмет Йорданка Фандъкова. На извънредно заседание на СОС миналия четвъртък зам.-вътрешният министър Васил Маринов оправда действията на правителството с факта, че бившият шеф на Агенцията за бежанците Никола Казаков не е предприел нищо въпреки препълнените центрове за бежанци.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.10 2013 в 00:08

Бежанските лагери навсякъде се откриват „по спешност“, без да ce уведомяват кметовете! Не важи само за столицата!

15.10 2013 в 22:25

То аз не се и чудвам, тази власт се оплита съвсем за всеки един въпрос, толкова са кадърни какво да се прави......

15.10 2013 в 19:54

и ква точно власт е слугинята на бойко

15.10 2013 в 19:48

ТЕ СЪС НИЩО НЕМОГЪТ ДА СЕ СПРАВЯТ ОСТАВКА ОСТАВКА

15.10 2013 в 19:10

Оставка ! Като не могат да се справят ,да си ходят!

15.10 2013 в 19:09

BSP sa palni nekadarnici i za tova darjavata ni e taka nestabilna ot vsqka strana v momenta! OSTAVKA, VSICHKI HORA TOVA ISKAME!!!

15.10 2013 в 18:27

За пореден път комунистите които като хоби им е да крадат от онко болни деца, показаха, че втория им любим спорт е да лъжат. Лъчат че ООН били дали благословия, преди лъжеха за някакъв зам. министър който представете си - знаел и английски. Е лично одобрен от некви хора в ЕС... лъжат ли лъжат, но има хора които срещу 20-30лв на ден са готови да им дават шанс ...

15.10 2013 в 18:25

Е то в София ако няма възможност не знам къде. То ние сме подписали че имаме готовност.

Но ето това е покъртително - за 1,000,000 на месец взети от нашия джоб, какво обаче стига до бежанците? - http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=FrNbOfMnzoU

15.10 2013 в 18:06

На някой не са му подготвили урока или не си го е заучил както трябва - пак скандал,пак оплитане - взе да им става навик -един ли няма който да излезе и поне да говори нещо смислено( за свършена работа не смея и да си помисля).

15.10 2013 в 17:29

Властта не само, че е се е оплела, ами здравата е загазила! Народът няма да търпи безкрайно, иде зима!
Оставка, не схванахте ли?