Вицепремиерът: МВР е оголен нерв в обществото

Елица Мартинова 01 юни 2013 в 11:09 1989 1

 Зинаида Златанова. Снимка: БГНЕС
Зинаида Златанова. Снимка: БГНЕС

„В последните години сферата на вътрешните работи и службите за сигурност са оголен нерв в обществото ни“, коментира пред „Дарик“ новият правосъден министър и вицепремиер Зинаида Златанова.

Тя бе категорична, че новият кабинет трябва да започне работа час по-скоро, а в МВР и службите има нужда от спешни промени. Коментарът й бе по повод петъчното решение на депутатите, което прати Гражданска дирекция „Борба с организираната престъпност“ в структурите на Държавна агенция „Национална сигурност“.

Златанова отказа подробности по темата и подчерта, че подкрепя колегата си Цветлин Йовчев, министър на вътрешните работи, който одобрява реформата.

Правосъдният министър, вътрешният министър и премиерът бяха поканени вчера от депутатите, за да се включат в дебата за структурните промени в ДАНС. Златанова обаче не се включи в дискусиите, в които основна тема бе контролът върху употребата на Специални разузнавателни средства.

„Аз бих искала да си съставя мнение въз основа на това какво кажат специалистите, експертите, и хората, които би трябвало да знаят как това е уредено в други държави. В интерес на истината аз не знам, защото това не било сфера на моята дейност до преди три дни”, заяви Златанова по темата със СРС-тата.

Златанова бе категорична, че кабинетът трябва да се бори с корупцията по всички нива на системата. 

"Борбата с корупцията не е задача само на една институция. Ще погледна точно каква работа е свършена от БОРКОР във връзка с цената на работата й заради ограничените средства. На базата на това ще огледаме много добре ресурсите, с които разполагаме, и как да ги използваме, така че институциите да функционират, което ни е абсолютно нужно", коментира Златанова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!