Трима души са в основата на заменките, твърди Яне Янев

Елица Мартинова 09 януари 2013 в 11:13 1196 0

Яне Янев. Снимка: БГНЕС
Яне Янев. Снимка: БГНЕС

„Аз знам откъде тръгнаха проблемите. Спомням си много добре, че беше формирана специална група за организиране на тези заменки“, заяви в кулоарите на парламента лидерът на РЗС Яне Янев.

„На единия от тази група бързо му беше осигурено посланическо място. На другите двама им беше създадена индулгенция чрез приемане на Закона за амнистията в последния момент в края на мандата на миналото правителство“, обясни още Янев.

Той отказа да посочи имената на хората, за които говори, с обяснението, че те са засекретени в специализирани документи.

Янев обяви, че възнамерява да предложи на колегите от комисията, разследваща корупцията по високите етажи на властта, същата да се самосезира по случая „Дюни“. По думите му ако това се случи, ще могат да се оповестят и имената на хората, които според него стоят в основата на престъпните заменки.

Лидерът на РЗС критикува идеята да се сформира нова анкетна комисия към парламента, която да разследва сагата „Дюни“.

„Нашата комисия е единствено компетентна да се занимава с документално аргументирани журналистически разследвания. Няма смисъл от друга комисия, която тепърва да се сформира и да започва работа от нулева позиция. Ние имаме опит, рутина и експертиза, за да можем да свършим работа по-бързо“, подчерта Янев.

Той се ангажира да внесе предложението си до края на седмицата. Янев очаква, че колегите му ще одобрят идеята и до края на месеца ще има резултати от разследването по случая „Дюни“.

Лидерът на РЗС обеща, че ще бъде осигурен свободен достъп за неправителствени организации и журналисти до заседанията на комисията, която самият той оглавява.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!