Цветанов се отказва от имунитета си

Юлиан Христов 16 май 2013 в 14:52 3165 9

Цветан Цветанов. Снимка: Сергей Антонов
Цветан Цветанов. Снимка: Сергей Антонов

Цветан Цветанов се отказва от имунитета си доброволно. Това обяви той на пресконференция в централата на ГЕРБ.

В края на април прокуратурата обяви, че има данни за това, че като вътрешен министър Цветанов е извършил престъпление, като не е упражнил контрол върху използването и прилагането на специални разузнавателни средства. Констатацията на прокуратурата дойде след проверката по повод скандала с мобилната техника за подслушвания на МВР, станала по-известна като “цецомобил”.

В момента наказателно преследване срещу Цветанов не може да има, тъй като той се ползва с имунитет.

Никога няма да се възползвам от имунитета си, каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, коментира днес Цветанов.

"Ще взема решение, което да съответства на обществените очаквания. В момента, в който се закълна като законно избран депутат от Благоевградски МИР, защото ще вляза от там, ще внеса веднага искане за сваляне на моя имунитет. За да няма никакви спекулации и продължаване на това репресивно поведение спрямо мен и политическата партия. Във всички дни, всичко, което съм правил, съм се водил само от интересите на държавата и българския избирател. Всички твърдения в деня за размисъл бяха, че собственикът на печатницата е близък на Цветанов. Този човек не съм го виждал", коментира Цветан Цветанов.

Цветанов ще се прости с имунитета си по правилата. Такава е констатацията на главния прокурор Сотир Цацаров. Първо се внася искане, после отказ. Не можеш да влезеш и да кажеш "аз се отказвам от имунитета си", коментира днес той пред журналисти. 

Що се отнася до разследването по скандалите с подслушванията, главният прокурор подчерта, че работата на прокуратурата е да докара нещата до съд. "Ако ги правим за това някой да ни харесва или да ви събираме на пресконференции – и това не ми е представата за нормална работа на прокуратура. Нещата се правят, за да стигнат до съд", подчерта той. Цацаров отново подчерта, че да се държи "отворено, на трупчета досъдебно производство три години и 6 месеца, нямаме такова намерение", категоричен е главният прокурор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!