Цветанов се чувства изкупителна жертва

Последна промяна на 20 февруари 2013 в 13:39 2497 7

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

"Не искам и не трябва всички министри и като цяло ГЕРБ да са изкупителната жертва за всичко това, което се случва в последните дни и седмици", обяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов след края на заседанието на кабинета. 

Според него това е и мотивът на премиера да подаде оставка на целия кабинет и да има предсрочни избори.

Цветанов обяви още, че "криминални структури" са опорочили справедливите протести.

"В протестите много добре режисирано бяха внедрени лица, които предизвикаха демонстрираната вчера агресия, а премиерът винаги е бил за ненасилието по улиците на държавата", коментира вътрешният министър.

Отказа да каже кой е бил режисьорът.

За сблъсъците по време на снощните протести, вътрешният министър коментира, че по-скоро е имало бездействие на полицията и то е било умишлно, защото в противен случай е щяло да се стигне до много по тежки поражения за столицата и да пострадат невинни хора.

Цветанов повтори тезата на Борисов, че ГЕРБ няма да участва в консултации за съставянето на нов кабинет в рамките на 41 Народно събрание.

„Смятам, че в предстоящите месеци ще може всеки един от министрите да отчете какво е свършил, какво е намерил и какво е оставил”, каза в заключение вътрешният министър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.02 2013 в 19:56

Не съм учуден на подправеното самочувствие на тези от ГЕРБ.Те просто не схващат какви ги надробиха през тези три и половина години тяхно управление,огромна безработица,напомпани изкуствено цени на хранителните стоки,ниски доходи,ниски пенсии,съсипано здравеопазване,унизена научна общност,пълна парализа в икономиката,корумпирана администрация,лъжи и безхаберие.Нямат никаква причина от тук нататък господата от сегашното управление да претендират за нов вот на доверие от народа,просто няма да им се получи този път.

20.02 2013 в 15:43

Гадове

20.02 2013 в 14:59

Намерихте едни 8.5 млрд във фискалния резерв, опукахте 5,5 от тях и направихте нови дългове за 6 млрд лв.

20.02 2013 в 14:22

Въпрос първи - А ти где жма? Нали вътрешния министър и ресорен силов вицепремиер са отговорни за борбата с организираната престъпност? (щом са внедрени, значи има организатор и изпълнители).
Информация втора - принципно действията не са променени спрямо 1997 г. Когато вече всичко затихва, когато има мир между протестиращи и полицаи на терен, се издава заповед за агресивно поведение на хората в униформа. Последен шанс на отиващите си от управление да задържат в орбитата си полицаите, които не живеят по-добре от протестиращите. Но когато им е заповядано да бият, те се превръщат във враг. Естествено има и такива, които го правят по убеждение, но нека си спомним колко редови полицаи протестираха в последните 2 години.

20.02 2013 в 13:55

Кое беше режисирано?
Това, че полЮцаите с едно милиарден бюджет се държат като башибозук?
Това, че ритат и чупят палки в главите на паднали и вече "неутрализирани" хора, включително възрастни 67 години и жени и момичета на по 50 килограма? Кога започна това? Не си ли спомняте думите на Кокинов: "Ще лежиш като си престъпник?", казани още в началото на мандата на това управление?
Нали похвалиха полицаите за снощи? И защо да не ги похвалят, те си вършеха работата и изпълняваха заповедта да МАЛТРЕТИРАТ И БЕЗЧИНСТВУВАТ върху гърба на Българският народ.

Били предизвикани, били си изтървали нервите ами от това по мутренско, ерго тъпо и детинско обяснение може ли да има?

Поведението на джандарите от снощи е естествен завъшек на това което направиха ГЕРБ с полицията!

Това което се очаква от ГЕРБ, от тук нататък си е "Обикновен ФАШИЗЪМ" !

20.02 2013 в 13:53

Интересно.

Ако протестиращите са срещу правителството, кой ли е внедрил провокаторите?

20.02 2013 в 13:47

Хайде да те видим пак с куфарчето с пачки по китните, български градчета да купуваш избори! Долна отрепка!!!