Вежди Рашидов: Хубаво е БСП и ДПС да поработят малко

Вероника Шербанова 20 февруари 2013 в 12:32 3855 8

Вежди Рашидов излиза от заседанието на Министерския съвет. Снимка: БГНЕС
Вежди Рашидов излиза от заседанието на Министерския съвет. Снимка: БГНЕС

Мисля, че е хубаво БСП и ДПС да поработят малко. Така министърът на културата Вежди Рашидов коментира оставката на правителството.

Няма нищо лошо, щом волята на народа е това, а онова, което е най-красивото, което каза премиерът и аз го казвам на 100%, че не е правителството, което ще гледа българска кръв по българските улици. Нито капка кръв! Мисля, че премиерът каза едно много хубаво изречение“, заяви Рашидов.

По думите му вината за българската кръв по улиците е на „тези, които подстрекаваха хората“. Те да си носят отговорността, отсече Вежди Рашидов.

Надявам се, че ще дойде някой разумен човек и ще довърши това, за което не ми остана време, посочи Рашидов. Като пример той посочи Българския Лувър и градчето за млади хора, което възнамеряваше да направи.

„Надявам се, че ще си изпълняваме задълженията, докато дойде другото правителство, служебно ли, каквото и да е, експертно“, допълни Рашидов. Той заяви, че възнамерява следващата седмица да направи инспекция на Лувъра, на която ще покани и журналистите.

Вежди Рашидов заяви, че с решение на Министерския съвет Националният дворец на културата преминава под шапката на Министерството на културата, след като през последните две години негов принципал беше министърът на финансите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!