Цветанов иска опозицията да направи правителство

26 февруари 2013 в 13:39 1727 3

Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС

Нека тези, които призоваваха от опозицията правителството да си подаде оставката, да бъдат тези, които сега да формират правителство и те да проведат избори – честни, демократични.

Това каза министърът на вътрешните работи и вицепремиер в оставка Цветан Цветанов преди началото на заседанието на Националния консултативен съвет по национална сигурност (КСНС) при президента.

Премиерът в оставка Бойко Борисов не присъства на заседанието.

Същото предложение направи вчера и премиерът в оставка Бойко Борисов, която предложи да даде 20 свои депутати, които да помагат в работата на парламента и да подкрепят предложенията на ДПС и БСП. 

„Знаете колко несъстоятелна беше тезата последните месеци, когато те лансираха, че сегашното правителство ще проведе най-недемократичните избори, които се провеждат в България последните 23 години”, каза Цветанов, цитиран от "Фокус".

„Затова и премиерът взе това решение – да подаде оставка, за да се спрат тези долни спекулации от политическите ни опоненти и аз съм убеден, че българските граждани действително няма кой и как да ги манипулира по тази тема, а те могат сами да преценят какво мога да направят в дни демократични избори и да упражнят правото си на глас”, каза още Цветанов.

Той допълни, че криминални групировки се опитват да използват ситуацията с протестите. Полицията е безкомпромисна към лица, в който е открито оръжие, а ако БСП имали информация за изкупуване на хладно оръжие и боксове от магазините, това означавало, че по някакъв начин партията е обвързана с криминалния контингент.

Днес БСП и ДПС заявиха, че ще върнат мандата. Президентът трябва да връчи последователно проучвателния мандат на двете партии до края на седмицата. 

Заседанието на съвета беше напуснато преждевременно от лидера на "Атака" Волен Сидеров, след като президентът отхвърли искането му за промени в дневния ред и заседанието да бъде излъчвано на живо по медиите. "Най-важните мерки са отнемане на лицензите на ЕРП-тата, промени в Изборния закон, промени в Закона за енергетиката", каза лидерът на "Атака". Какво да се договарям с Доган, Лютви Местан, Станишев, Красимир Велчев, който не се обажда през целия съвет? Той там е една мебел. Какво да се уговарям с Цветанов, който ще ми каже, че криминални структури са нахлули сред протестиращите и става много страшно, трябва да бъдат разпръснати? Или с безпомощното докладче на ДАНС, в което има клишета и глупости. Аз не виждам намерение - да се направи нещо градивно, да се отговори на исканията, а те ще продължат с предлагани точки, нека се помислят и допълват. Те въобще отхвърлят възможността да се отговори какви мерки могат да се вземат, каза Сидеров, цитиран от "Фокус".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!