БСП: Главният прокурор да забрани на Дянков да напуска страната

Последна промяна на 26 февруари 2013 в 09:03 1675 6

Главният прокурор Сотир Цацаров да се самосезира и да задържи Симеон Дянков на територията на страната до изпълнението на бюджета.

Това искане отправи от ефира на bTV евродепутатът от БСП Илияна Йотова.

Трябва да видим каква е ситуацията в държавата, защото не съм убедена, че имаме 2 млрд. лв. за болниците, добави още Йотова.

В коментар за предстоящия Консултативен съвет за национална сигурност Йотова заяви, че президентът Плевнелиев е допуснал грешка, защото освен политическите партии, е трябвало да покани и представители на протестиращите. „Сега на КСНС ще чуем устен доклад от Цветан Цветанов как се осигурява обществения ред в страната", добави евродепутатът.

По думите й основните задачи на служебния кабинет са: да оправи фактурите на ЕРП-тата, да се направи анализ на финансовото положение на държавата заради опоскания фискален резерв, както и подготовката на изборите.

В отговор зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев опонира, че е оставен един работещ бюджет - повишени пенсии от 1 април, осигурихме 15 млрд. евро от Европа, каза Главчев. Той разкритикува и отказа на Сергей Станишев да приеме да състави правителство до провеждането на изборите. Явно излизането на слънце е проблем за Станишев, добави Главчев. Не сме съгласни Румен Овчаров да стане министър на икономиката, а Румен Петков на вътрешните работи. Въпреки това ще дадем 20 депутати, за да могат веднага да вдигнат пенсиите, майчинските и да повишат чувствително доходите на хората, добави още той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.02 2013 в 10:46

Бу,писали сме едновременно,но важното е че мислим еднакво.Основната причина за трагичното състояние на страната датира още от масовата преебатизация.

26.02 2013 в 10:42

Всички управлявали страната от 89г насам

26.02 2013 в 10:41

И не само на Дянков на всеки бил досега в управлението трябва да се забрани.

26.02 2013 в 10:40

За да има народа контрол над управляващите трябва всички негови действия да са публично достояние, трябва да се знае какво притежава, какво притежават роднините му и приятелите, с какво се занимават, да се забрани да упражняват каквато и да било друга професия освен възложената им, да се знае какви транзакции преминават през банковите им сметки, с кого раговарят и къде ходят. Всичко трябва да е напълно прозрачно, ако един човек е честен и милее за родината си, то той няма какво да крие и няма да му пука, че хората ще знаят. Левски си е пишел оправдания за шепа маслини, а нашите кретени взимат милиони за ,,консултации,, Като не им изнася да си намерят нормална работа. Всички закони трябва да се гласуват с референдуми, а не от 200 души, които освен да си гласуват увеличение на заплатите друго май не правят.

26.02 2013 в 09:48

В този смисъл... Станишката, Овчаров, Петков - наредете се в редичката веднага след Дянков ;)

Г-н Цацаров... Заповядайте! :)

26.02 2013 в 09:45

Хора, следващата ни стъпка (след като свалим кмета) трябва да бъде да ИЗИСКАМЕ въвеждане на закон за ЛУСТРАЦИЯ!!! Голямата чистка на партиите от партийната сволоч трябва да започне преди изборите!

Целите - една-по-една за да не ни обвиняват в липса на ясна визия - ние сме си съвсем правилно ориентирани:


Лустра́ция (от лат. lustratio—изчистване посредством жертвоприношение)— политическа практика, състояща се в законово ограничаване на правата на някои категории лица (избирани по професионални, партийни, религиозни или други признаци) за:

заемане на държавни длъжности (вкл. и държавен служител); професионална практика („забрана на професии”); неприкосновеността на личния живот (допуска се публично разпространяване на всякаква информация за произход, детайли от биографията и т.н.).

Примери

Пример за такъв закон в България е т.нар. Закон „Панев“ — закон, написан от депутата от СДС Георги Панев през мандата на 36-ото НС. Той има за цел лустрация на бившите членове на БКП като преподаватели във висшите учебни заведения. Законът “Панев” е отменен от парламента на 30 март 1995 г.