БСП: Главният прокурор да забрани на Дянков да напуска страната

26 февруари 2013 в 09:03 2285 6

Главният прокурор Сотир Цацаров да се самосезира и да задържи Симеон Дянков на територията на страната до изпълнението на бюджета.

Това искане отправи от ефира на bTV евродепутатът от БСП Илияна Йотова.

Трябва да видим каква е ситуацията в държавата, защото не съм убедена, че имаме 2 млрд. лв. за болниците, добави още Йотова.

В коментар за предстоящия Консултативен съвет за национална сигурност Йотова заяви, че президентът Плевнелиев е допуснал грешка, защото освен политическите партии, е трябвало да покани и представители на протестиращите. „Сега на КСНС ще чуем устен доклад от Цветан Цветанов как се осигурява обществения ред в страната", добави евродепутатът.

По думите й основните задачи на служебния кабинет са: да оправи фактурите на ЕРП-тата, да се направи анализ на финансовото положение на държавата заради опоскания фискален резерв, както и подготовката на изборите.

В отговор зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев опонира, че е оставен един работещ бюджет - повишени пенсии от 1 април, осигурихме 15 млрд. евро от Европа, каза Главчев. Той разкритикува и отказа на Сергей Станишев да приеме да състави правителство до провеждането на изборите. Явно излизането на слънце е проблем за Станишев, добави Главчев. Не сме съгласни Румен Овчаров да стане министър на икономиката, а Румен Петков на вътрешните работи. Въпреки това ще дадем 20 депутати, за да могат веднага да вдигнат пенсиите, майчинските и да повишат чувствително доходите на хората, добави още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови