Цветанов: Бареков цепи ГЕРБ

08 юли 2013 в 09:38 4608 24

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов

Убеден съм, че няма да има вълна от напускащи в партия ГЕРБ. Това каза в ефира на Нова телевизия зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Коментарът му беше направен по повод напускането на членове на партията, които обявиха намеренията си с декларация до ръководството на партията.

Цветанов коментира, че напускането на петимата може да е свързано с бъдещи политически проекти на Николай Бареков. „Може би зад този нов политически проект седи Николай Бареков. Има и партии, които могат да седят зад него. Живеем в демократично общество. Всеки определя къде трябва да бъде”, заяви Цветанов. 

Той припомни, че в партията членуват 70 хил. души, а на напусналите пожела успех. „В събота бях във Враца, където приеха нови членове и всички изразяват подкрепа. Времето трябва да покаже истината, а истината е, че съм невинен. Съдът е този, който преценява дали едно лице е виновно или не”, посочи Цветанов. 

За обвиненията срещу него Цветанов обясни, че това е опит за дискредитирането му: „Това е опит за дискредитиране, както на мен, така и на ПП ГЕРБ. Аз съм невинен и това ще се докаже с времето. Ханс Пьотеринг, депутат от Бундестага ще участва също в защитата ми”, каза още Цветанов.

„Що се отнася до това, че съм възпрепятствал използването на СРС, СРС е един технически способ, а има много други оперативни способи, които могат да се използват. Следователите са тези, които трябва да доказват твърденията си”, обясни зам.-председателят на ГЕРБ.

Относно обвиненията на Делян Пеевски към него, направени от парламентарната трибуна, той каза, че прокуратурата стриктно спазва указанията, дадени от депутата на ДПС. „Делян Пеевски има влияние над прокуратурата. В момента мафията и организираната престъпност са много силни”, заяви Цветанов.

На въпрос защо сега Пеевски му пречи той каза, че не може да си го обясни. „За първи път ДПС има свой министър в лицето на Цветлин Йовчев”, добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика