Втори депутат от ГЕРБ скочи срещу Цветанов

Последна промяна на 30 април 2013 в 08:43 12789 26

Депутатът от ГЕРБ Иван Петров. Снимка: Haskovo.info
Депутатът от ГЕРБ Иван Петров. Снимка: Haskovo.info

Втори депутат от ГЕРБ се обърна срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, като го обвини в безразборно подслушване, рекет на бизнеса и че отговаря за черните каси в партията.

След колегата си Емил Димитров и бившия земеделски министър Мирослав Найденов, Иван Петров, който беше зам.-председател на Парламентарната комисия за контрол на ДАНС, казва в интервю за в. "Преса", че той и другите депутати от ГЕРБ били подслушвани и притискани.

"Няколкократно като народни представители сме получавали сигнали, предупреждения да внимаваме какво говорим. От други хора, но казани явно от него. Какво значи репликата – "абе, какви работи чухме" или "внимавайте, тези неща не са приятни", коментира пред вестника ексдепутатът.

Според него автомобилите за подслушване на МВР слухтели и около парламента. "Сигурен съм, и около Народното събрание, и около нашите жилища", казва още той.

Иван Петров е категоричен, че МВР е записало разговора между Борисов, Кокинов и Мирослав Найденов. "Първо, защото има огромно недоверие към този вътрешен министър. Нямате представа софийските полицаи по какъв начин говорят за Цветанов – на средно и на по-висше ниво. Това ме кара да си мисля, че изнасянето на записи е ответна реакция, съпротива, наказателна форма срещу Цветанов", коментира Петров и допълва, че Цветанов има интерес Найденов и Кокинов да бъдат уязвени.

На въпроса подозира ли Цветанов, че пълни черните каси на партията, Петров отговаря: "Твърде е възможно, особено ако е вярно това, което казват хора от бизнеса, че в определени региони ги рекетират. Има натиск и преса, но най-големият проблем, за който никой не говори, са регламентираните подслушвания. Би следвало да се направи проверка как са правени законни подслушвания – на журналисти, политици и партийни другари", казва още бившият депутат.

Иван Петров съобщава, че се е скарал с Цветанов заради Тодор Бояджиев от Димитровград, който му построи апартаментите. "Този човек винаги се движи в рискови среди. В неговия склад откриха откраднати цигари при въоръжен грабеж с полицейски униформи", уточнява Петров.

Той подробно описва и участието на Тодор Бояджиев в аферата "Дюнигейт". Петров е категоричен, че бившият директор на НАП Красимир Стефанов е в листите на ГЕРБ, защото "угодно разреши въпроса на Цветанов за апартаментите". Според бившия депутат най-голямата кадрова грешка на Борисов е, че е сложил начело в МВР най-висшата партийна фигура. Това е твърде отговорен държавен пост, а когато човек не е боравил достатъчно в тази система, най-вече в оперативните служби и когато вижда, че има възможност да получава информацията извън закона, при манталитета на Цветанов е доста рисковано.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.05 2013 в 01:11

Борисов и Цветанов доказаха, че ГЕРБ не могат по друг начин да съществуват освен с измама и фалшификации. На всички ни писна от ГЕРБерски милиционери и престъпници! ДОЛУ ГЕРБ

01.05 2013 в 08:08

АЗ СЬМ ПРОСТ , НОВИЕ СЕ ОКАЗА , ЧЕ НЕ СТЕ ЧАК ТОЛКОВА ПРОСТИ КАТО МЕН ТА ДА МЕ ТЬРПИТЕ ОЩЕ 4 ГОДИНИ . . А И ЦЕЦО ПО ВСИЧКО ИЗГЛЕЖДА , ЧЕ В СЛЕДВАЩИТЕ 8 ГОДИНИ ЩЕ ПИКАЕ В СОФИИСКИЯ ЦЕНТРАЛЕН ЗАТВОР И НЯМА КОЙ ДА РАБОТИ ЗА МЕН И ДА ГОВОРИ ,ЧЕ СЬМ ЛИДЕР И ПО ВСИЧКО ЛИЧИ ,ЧЕ ОКОЛО МЕН ЩЕ ОСТАНАТ САМО ПИДАЛИ КАТО КРАСИ ВЕЛЧЕВ , ИВАН ПИТРОВ И ДРУГИ МУСТАКАТИ ИДЙОТИ

01.05 2013 в 04:35

ТЕЗИ НА АМБРАЗУРАТА ЗА МУТРАТА СА ДЕБИЛИ.ГЛЕДАХ ГО ПО ТВ.,СТО ПЪТИ ПОВТОРИ ЧЕ ГО ПОДСЛУШВАТ "КОГАТО ПИКАЯ",ТАЯ ДУМА "ПИКАЯ" ИЗЛЕЗЕ ОТ УСТАТА НА ВАШАТА МУТРА ПРЕД КАМЕРИ И РЕПОРТЕРИ.ТОВА ОТИВА И ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ.ГОРДИ ЛИ СТЕ ОТ ДУМИТЕ НА МУТРАТА.???НЯМАМ ДУМИ КОЛКО СТЕ ПРОСТИ И ЖАЛКИ.

30.04 2013 в 20:11

ГЕРБ е партия, която се управлява от главатар, така че подобни изказвания носят голям риск.

30.04 2013 в 19:43

Не забравяй, че така гласуваш и за фашизоида Дянков!

30.04 2013 в 18:59

Един след друг започнаха да гърмят комунистите под прикритие в ГЕРБ. Хайде давайте още,. за да се знае кои сте! Щом този път толкова мощно е започнала кампания срещу ГЕРБ, значи са настъпили много хора по мазолите. Ето защо пак ще гласувам за тях!

30.04 2013 в 18:07

Стояне, големи тъпотии ръсиш! Убити дали има ти изобщо не знаеш, обаче има РЕКЕТ! Ти чувал ли си тази дума, моето момченце?

Знаеш ли тези рекети на какви суми могат да възлизат? Не случайно казват че Бойко до тук е забогатял с 2 милиарда за мандада си.

Заплашване, пр8инуждаване на депутати към определени действия използвайки полицията и НАП.
Мога да кажа това, което знам, че един от депутатите на Атака напусна партията след като го държаха няколко месеца в данъчна проверка и той не можеше да си обслужва кредитите и го принудиха да напусне.

30.04 2013 в 16:40

И как точно ще се оплачете в полицията, като точно полицията ви е*ава мамата? Най-видният милиционер Цецко дърпа конците в МВР, а вие точно там ще идете да се оплачете. Давайте! Взимам пуканките и гледам!

30.04 2013 в 15:07

Тиквите в България са повече от една очевидно...

30.04 2013 в 14:48

Не разбирам какви са тия откровения точно сега???? Всеки нормален човек, в нормална държава ако бива заплашван трябва да се оплаче в полицията! Защо тия хора не са го направили, а решиха сега като стадо овце да се изповядват??????? Защо ли?