Емо Фаса: В МВР има структури за мокри поръчки

Последна промяна на 27 април 2013 в 17:37 3763 5

Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Снимка: БГНЕС
Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров. Снимка: БГНЕС

Чул съм, че в МВР има структури, които изпълняват мокри поръчки. Не мога да го докажа, но знам Цветанов колко е отмъстителен.

Това заяви пред Нова телевизия бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров (по-известен като Емо Фаса)

Аз неслучайно съм си изкарал детето от България, отбеляза Димитров.

Цветанов ни недолюбваше, защото с Мирослав Найденов не позволихме да притиска горската система, както всички останали системи, които притискаше.  Не му позволихме да налага свои фирми там, твърди бившият депутат от ГЕРБ.

С треперещи ръце Емо Фаса показа показа два SMS-а от миналото лято, които пази в телефона си.

Единият е пратен от Цветан Цветанов на Мирослав Найденов, а после – препратен от Найденов на Димитров. Той гласи: „Моля те, звънни на Миро Найденов, защото момчето го викат от ДАГ (Държавната агенция по горите) в момента да му връчат постановление да излиза от мястото, където работи. Това е първа стъпка към отнемане на разрешителните. Всичко е заради това, че реши да участва в конкурса „Вардаров” ООД, обект №2, югозападно от държавно предприятие”.

Следващият SMS от Цветанов до Емил Димитров е със следния текст: „Емил Димитров се обадил и е казал на горския да приключват веднъж завинаги с тази фирма. Ако трябва да работят и събота, и неделя. Това е разговор след като им се обади, но момчето до 18.00 ч. му бяха написали 3 акта. В понеделник ще му вземат лиценза най-вероятно. Ще може ли в понеделник да направиш нещо?”

След това Цветанов натисна Миро Найденов, а мисля, че и шефовете на Държавна агенция по горите, и след констатирани нарушения, този акт не беше издаден. Нали разбирате, че става въпрос не само за подслушване, а и за пари. За лобиране и за пари. Но такива услуги - да се елиминират проверки и да не се издават актове за нарушение, би трябвало да става въпрос за пари, категоричен бе Емил Димитров.

Октомври месец имах много тежък разговор с Бойко Борисов и му казах, ако искаш да си върнеш стария рейтинг, любовта на хората – отстрани Цветанов и Дянков, те са ти воденичен камък. Другото, което казах тогава:  Знаеш ли, че структури на МВР пристискат бизнеса, предимно дребния и средния, за пари, разказа Димитров за разговора си с Борисов.

Ако Цветанов държи с нещо Борисов – не знам. Никога не съм бил в близки отношения с Цветанов, за да знам какво е правил, каза още Емo Фаса.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.04 2013 в 21:35

Някой разправяше, че имало държава.

27.04 2013 в 20:42

Отдавна казвам, че след като има частно ГДБОП не мове да няма и частно СОБТ (барети). Едното е базсмислено без другото, а публиката в България е мноооого чувствителна към темата за мутри и насилие. Това ще е наистина края на партията на милиционерите.

27.04 2013 в 19:30

Ами тая "Партия" е построена изцяло от Цветаноff - Бойко е само един подставен от продуцентите на шоуто "фронтмен" на гербаджийската банда, ако Ц.Ц. (Off) го махват, и тия ще се разпаднат, както се разпаднаха НДСВ без царя...

27.04 2013 в 18:34

Тоя е същия боклук ако не и по голем.

27.04 2013 в 18:05

Този, който е направил най-големи нарушения в горите ще ми показва СМС-и. СКРИЙ СЕ БЕ ИЗРОД!