Quantcast

Цачева: Мораториумът не е проблем на ГЕРБ

Последна промяна на 28 октомври 2013 в 10:44 971 8

Цецка Цачева. Снимка: БГНЕС
Цецка Цачева. Снимка: БГНЕС

Последиците от вота, с който парламентът възложи на Министерски съвет да удължи мораториума върху продажбата на земя на чужденци, не са само за управляващите. ГЕРБ няма да носи отговорност, защото в момента се намира в опозиция.

Това стана ясно от изказването пред „Нова телевизия“ на председателя на предишния парламент Цецка Цачева от ГЕРБ.

Тя заяви, че самото решение на парламента не е противоконституционно. По думите й незаконосъобразни ще бъдат действията, които правителството ще трябва да предприеме като следствие от решението на Народното събрание.

Цачева разказа как в една от почивките на заседанието във вторник, когато бе гласуван мораториумът, е била в стаята на „Атака“, където е присъствала и зам.-председателят на парламента Мая Манолова. По думите на Цачева „Коалиция за България“ и „Атака“ са имали предварителна договорка да приемат проекторешението на националистите.

Запитана дали текстът за мораториума е законосъобразен, Цецка Цачева заяви, че това не е техен проблем, защото те са опозиция.

„Отговорността за решаването на този въпрос е на управляващите, които освен нестабилност в страната, друго не могат да решат. Ние не сме управляващи“, каза председателят на 41-вия парламент.

От думите на Цачева стана ясно, че ГЕРБ са подкрепили мораториума, за да поставят кабинета в патова ситуация и да дадат урок на управляващите.

„За да се види безсилието на този парламент, за да се види безсилието на това управление. Защо ние, опозицията, трябва да им вършим работата, нали те са най-добрите? Крайно време е опозицията да покаже популисткото управление на КБ и „Атака“.

Според депутата на ГЕРБ решението на Народното събрание ще изобличи кабинета, който си мислел „че е по-по-най, че може всичко и знае всичко“.

„Могат да открият някакво действие, което на мен не ми е известно“, каза с ирония Цачева.

По думите й, ако ГЕРБ бяха гласували срещу мораториума, на следващия ден вестниците са щели да изляза със заглавия: „ГЕРБ продаде българската земя“ и “ГЕРБ допусна чужденците в България“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.10 2013 в 14:52

Много точно и ясно си се изказа г–жа Цачева.Само малоумници като Мариела и други по горе изказали се не могат да я разберат.Те с това гласуване оставят правителството да реши този въпрос.Само червени картуни не могат да го разберат това.

28.10 2013 в 11:49

Изказването на Цачева е малоумно и много цинично!

28.10 2013 в 11:40

Това с "невероятно интелигентна връзка" и ГЕРБ майтап ли е???

28.10 2013 в 11:28

точно ГРОБ трябваше да удължат мораториума, само че не го направиха

28.10 2013 в 11:22

Слушах я, гледах я. Много е тъпа тази госпожа от Плевен. И беше дори председател на Нардоното събрание, уви!

28.10 2013 в 11:21

Да бе...тия хора какво се палят...ще ги снабдим с достатъчно експлозиви да ги избият всичките гадове вътре. :

28.10 2013 в 11:20

Важното е какво е гласувал парламентът: не въвеждане на мораториум, а "възлага на Министерския съвет да предприеме необфходимите мерки" за удължаване на мораториума. Разбра се, че други държави са го удължили чрез предоговаряне. Какъв е проблемът и България а опита това? решението на парламента не е незаконно, защото той вменява на правителството задължението да извоюва предоговаряне. ГЕРБ направиха невероятно интелигентна врътка - да им се не надява човек. Мислете хора, мислете. Не се оставяйте на червените да ви зомбират. Мораториумът работи единствено за крупните земевладелци, защото поддържа ниски цени. А крупните земевладелци са червени. Онези с умопомрачителния автомобилен парк...

28.10 2013 в 11:16

Всичките сте боклуци. Това е парламентет ни - чупки и стойки, кой бил по-добър + неадекватни и корумпирани решения. Как не се намери някой да ви взриви всичките докато си гласувате някой бонус или отпуска.