Такси одра с 48 лева фен на България от Тайван

08 август 2012 в 14:16 3322 3

Дипломатически джип и такси се блъснаха в Студентски град. снимка:БГНЕС
Дипломатически джип и такси се блъснаха в Студентски град. снимка:БГНЕС

Таксиметров шофьор ограби тайвански доцент, вземайки му 48.05 лева, за да го закара от летище София до центъра на столицата.

За случилото се разказа потърпевшият доц. Цай Мин Шин пред OFFNews. Доц. Шин е лингвист, учил е и в България. Тук се запознава и с бъдещата си съпруга - полякинята Наталия. Женят се във Велико Търново. И двамата са истински почитатели на България. Дори помежду си двамата говорят на български език.

Шин идва за пореден път в България в средата на месец юли. От летището в София взема такси за центъра на София, точният адрес е "Дондуков" 2А, където се помещава Министерството на образованието, младежта и науката.

Виждайки чужденеца, който обаче му проговорил на български, таксиджията първо опипал почвата, като започнал да го разпитва кога за последно е бил в България. Хванал се за репликата "Преди 2-3 години" и заобяснявал колко много са се променили нещата тук, колко всичко е поскъпнало - бензин, ток, всички цени хвръкнали.

За финал му попълнил на ръка квитанция, която обаче не важи при отчитане на разходи, освен ако не е придружена с липсваща в случая касова бележка. В квитанцията написал и цената на превоза - 48.05 лева от летище София до "Дондуков" 2. С други думи за всеки от общо 9.3 километра чужденецът е платил приблизително по 5.17 лева, макар че максималната дневна тарифа е 1.30 лева. Тя е разпоредена в наредба на Столична община и ако в случая беше приложена, пътникът би трябвало да плати 11.70 лева.

Тази разбивка, разбира се, не е посочена в квитанцията. На нея обаче е изписано името, с което шофьорът се е представил - Иван Цонев, има и негов подпис. Прави впечатление, че квитанцията е под номер 001, въпреки че е попълнена в средата на седмия месец от годината.

Другият смущаващ момент е, че печатът върху квитанцията е с надпис "Airport Taxi". OFFNews изпрати запитване до летище София за това с кои таксиметрови компании е сключило договори. Все още очакваме отговор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!