Станишев ще съди Цветанов за клевета

Елица Мартинова 10 май 2013 в 14:21 1564 0

Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС

Това не е първата лъжа на Цветан Цветанов, но този път той засегна репутацията на цялата Партия на европейските социалисти, ще го съдя за клевета. Това обяви на брифинг в петък лидерът на БСП Сергей Станишев.

Думите му бяха коментар на сигнала, който ГЕРБ вчера внесе в прокуратурата. Бившите управляващи обвиняват червения лидер, че си е купил председателското място в ПЕС.

„Вие разбирате ли как изглежда България? За да отърве собствената кожа и да отклони вниманието от подслушването, Цветан Цветанов прехвърли собствените си проблеми на цяла Европа“, заяви Станишев.

Лидерът на БСП е възмутен, защото сигналът на ГЕРБ петни не само собственото му име, но и репутацията на ПЕС. По думите му с обвиненията си хората на Борисов поставят под съмнение честността на цялото социал-демократическо семейство на Европа.

Станишев се закани, че ще попита Антонио Лопес - генерален секретар на ЕНП, в която членува и ГЕРБ, дали подкрепя обвиненията на Цветанов.

„Цветанов отново е главен нарушител на реда. За пореден път излъга и ме набеди, набеди и всички членове на ПЕС. Аз настоявам пркуратурата незабавно да направи разследване по сигнала, защото е замесено доброто ми име. Това е класически пример как един компрометиран политик завлича не само себе си, но и цялата си партия, криейки се зад имунитет“, коментира Станишев.

Той обяви още, че е готов във всеки момент да се откаже от своя имунитет, за да улесни разследванията по случая. Червеният лидер призова прокуратурата да заработи възможно най-скоро и обеща, че ще се яви на разпит, без значение дали има имунитет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!