ГЕРБ: Станишев е купил поста председател на ПЕС за 116 млн. евро

Нели Чолашка 09 май 2013 в 18:24 9265 11

Бойко Борисов на предизборна среща. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов на предизборна среща. Снимка: БГНЕС

ГЕРБ внася в Софийската градска прокуратура сигнал, който трябва да докаже, че лидерът на БСП Сергей Станишев си е купил поста председател на ПЕС, съобщиха от партията.

По данни на ГЕРБ това е станало чрез манипулиране на процедурата за избор на фирма-изпълнител за подмяната на българските документи за самоличност по времето на Тройната коалиция.

Експремиерът Сергей Станишев, негови съветници и висши чиновници от МВР са манипулирали процедурата за избора на фирма и значително са завишили цената на поръчката от 16 на 116 млн. евро, пише в сигнала на гербаджиите. Те се позовават на публикации в медиите.

"ГЕРБ очаква българската прокуратура да провери и изнесените данни, които правят връзка между спечелването на поръчката за подмяна на документите за самоличност от дъщерната фирма на „Сименс“–Австрия – „Сименс“–България, съпругата на тогавашния зам.-председател на Групата на ПЕС в Европарламента Ханес Свобода, която представлява фирмата-победител и избирането на Сергей Станишев за председател на ПЕС по предложение на самия Ханес Свобода", обявиха от партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!