Сидеров влиза в голямата надпревара за 25 МИР-София

Елица Мартинова 08 април 2013 в 13:59 3298 6

Лидерът на
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Снимка: БГНЕС

Две листи ще ръководи лидерът на „Атака“ Волен Сидеров за изборите през май. Той ще оглави списъците във Варна и ще участва в „титаничния сблъсък“ за 25 МИР-София. Там Сидеров ще се изправи срещу Бойко Борисов (ГЕРБ), Сергей Станишев (БСП) и Иван Костов (ДСБ).

На пресконференция в понеделник Сидеров обясни, че всички кандидат-депутати от листите на „Атака“ са „проверени хора“ с ясни възгледи, които са партийни членове. По думите му това е важен критерий за подбор, защото в противен случай никоя партия не може да гарантира за качествата на издигнатите кандидати.

„Всички са членове на централното ръководство или зонални отговорници, или обнластни координатори. Няма хора, които са външни, непринадлежащи към „Атака“. Няма подбрани хора на бизнеса, на шоу бизнеса, няма гълтачи на огньове. Въобще, няма сензационни личности, каквито напоследък някои партии издигат, за да бъдат по-интересни“, коментира Волен Сидеров.

Повечето от водачите на „Атака“ оглавяват листите в два изборни района. Сидеров обясни, че е поверил по два района на „хората, в които има най-голямо доверие“ и това не се дължи на кадрова недостатъчност.

Партията на националистите си поставя за цел да има мнозинство в следващия парламент.

„Ние ще заложим на яснотата и убедеността, че в България трябва да се променят икономическите и социални условия, за да излезе страната от колониалното робство. Това трябва да стане с радикални мерки, виждания и убеденост. За целта са ни неожходими малко над 120 депутати“, коментира Сидеров.

Сред водачите на „Атака“ са: Десислав Чуколов в Стара загора и Бургас, Волен Сидеров – в 25 МИР и Варна, Димитър Аврамов в Смолян и Кърджали, Павел Шопов в Пловдив и Ямбол, Станислав Станилов в Пазарджик и Габрово, Деница Гаджева в 23 МИР-София и 26 МИР София-област, Венцислав Лаков в Ловеч и Враца, Огнян Стоичков в Шумен и Търговище, Николай Александров в Добрич, Димитър Димов в Сливен и Гален Монев в Хасково.

Очаквайте скоро пълния списък с водачите на „Атака“!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови