Шефът на "Газпром" идва у нас

Юлиан Христов 14 ноември 2012 в 08:18 1120 0

Алексей Милер. Снимка: БГНЕС
Алексей Милер. Снимка: БГНЕС

Шефът на "Газпром" Алексей Милер пристига тази вечер у нас за преговори по цената на природния газ и предстоящото подписване на "Южен поток".

България се надява да получи по добри условия от вече договорената отстъпка от 11 % , като ги обвърже с договора  за газопровода "Южен поток".

Днес руската страна ще подпише инвестиционно решение за изграждането на морския участък на тръбата, а в четвъртък се очаква да бъде подписано споразумението за българската част от тръбопровода. "Газпром" възнамерява строителството да  започне на 7 декември. 

Междувременно премиерът Бойко Борисов обяви, че от преговорите за цената на газа ще зависи неговото присъствие на първата копка по проекта "Южен поток". 

И президентът на "Газпром" коментира в Москва ситуацията с цените на руския газ за България. Според него България не свързва приемането на окончателното инвестиционно решение за своя участък от газопровода с коригирането на цените на руския газ и посочи, че вече са направени промени в договора, с което даде знак, че Москва няма намерение да отстъпва повече.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови