Шеф на комисията за конфискация не бил в конфликт на интереси

25 март 2013 в 17:37 2552 0

Тодор Коларов. Снимка: БГНЕС
Тодор Коларов. Снимка: БГНЕС

Административният съд в София отмени решението за конфликт на интереси на Тодор Коларов, бившият председател на комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност. 

Коларов подаде оставка в началото на миналата година с мотива, че правителството "Борисов" няма воля за реформа в сектора за вътрешна сигурност и правосъдие.

Бившият премиер Бойко Борисов го атакува с мотива, че Коларов оправдава неспособността си да работи добре в съответния екип.

Скоро след това, създадената от ГЕРБ Комисия за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ), започна проверка на Коларов по сигнал, че е принудил служител на комисията да му продаде лаптопа и мобилния телефон, който ползва.

КПУКИ излезе с решение, че Коларов е в конфликт на интереси. Той обжалва решението и то е отменено от Административния съд в София. 

Комисията за конфликт на интереси не довърши нито един случай срещу хора близки до ГЕРБ с явен конфликт на интереси, като депутатите Емил Димитров - Емо Фаса и Вяра Петкрова, която точеше еврофондове чрез фирма на майка си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови