Членовете на КЗК в конфликт на интереси ще останат ненаказани

Последна промяна на 06 март 2013 в 12:18 3171 3

Петко Николов, председател на Комисията за защита на конкуренцията . Снимка: БГНЕС

Уличените в конфликт на интереси Александър Александров и Елена Димова от Комисията за защита на конкуренцията още работят в комисията и ще останат ненаказани, предупреди депутатът Михаил Михайлов от Синята коалиция.

Октомври миналата година Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) обяви, че двамата са в конфликт на интереси, защото са участвали като лектори в десетки семинари и обучения, организирани от юридически лица и насочени именно към фирми и адвокати, занимаващи се с кандидатстването или обжалването на обществени поръчки.

Вече пет месеца няма никакви последствия от тези разкрития, напочни Михайлов.

Той призова в парламента да бъде извикан шефът на КЗК Петко Николов, който да внесе предложение за отстраняването на Александров и Димова.

Както съобщи вече OFFNews Петко Николов също е участвал в семинари, организиран от адвокатстка кантора, която се хвали на сайта си, че печели дела в КЗК. Него обаче КПУКИ не го е проверявала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.03 2013 в 09:38

Интересно защо КПУКИ не е проверила Петко Николов за семинарите. Още по-интересно защо Синята коалиция, след като години наред искаше смяната на Петко Николов, сега вече дума не обелва за това?! Може би имат "уговорки" със самия Петко? Той явно го умее след като вече 10 години сменя правителство след правителство и продължава да си върши безобразията. Но за съжаление така се случват нещата в България...
Между другото това решение за конфликта влязло ли е в сила? Защото ако не е няма как да се приложи санкцията по мое мнение.

06.03 2013 в 13:06

Тези да не се радват толкова. Скоро ще дойде някой който ще ги накаже.

06.03 2013 в 12:24

Безобразие!