Румен Петков: Кабинетът не иска честни избори

Елица Мартинова 12 април 2013 в 09:55 1812 1

Румен Петков. Снимка: БГНЕС
Румен Петков. Снимка: БГНЕС

„Започва най-тежката предизборна кампания в новата ни история. Съмнявам се, че правителството е в състояние, а и има намерение да организира честни избори“, заяви пред „Нова телевизия“ Румен Петков от БСП.

Червеният депутат от 41-вото Народно събрание упрекна и президента Плевнелиев за начина, по който е подбрал състава на служебното правителство.

За предизборното напрежение Петков обвини бившите управляващи от ГЕРБ. По думите му за тях вторият мандат е самоцел, а за някои от ГЕРБ властта е „дори въпрос на оцеляване“.

„Свидетели сме на една много агресивна кампания, в това число и на замеряне на обществото с предизборни обещания“, допълни Румен Петков.

Социалистът изтъкна, че управленската програма на БСП е напълно реалистична и е написана след експертен анализ на обстановката в страната.

„Що се отнася до създаването на нови работни места, от БСП имаме ясен приоритет, а именно – възстанояването на проекта „Белене“. Това означава създаването на нови 10 000 работни места за една година на територията на площадката и още поне 50 000 работни места в рамките на инфраструктурата на проекта“, заяви Румен Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови