Ексклузивно На живо в 16:00: Габриел казва отиваме ли на избори (видео)

Путин връчи Орден на Дружбата на Николай Малинов в Москва

OFFNews 04 ноември 2019 в 16:23 6801 10

Снимка Кремъл

Президентът на Русия Владимир Путин връчи Орден на Дружбата на председателя на Национално движение "Русофили" в България Николай Малинов, съобщи ТАСС.

Поводът за даването на ордени днес е Денят на народното единство в Русия. Държавните отличия се дават за “принос в укрепването на единството на руската нация” за руските граждани, а на чужденците ”за заслуги в укрепването на мира, дружбата, сътрудничеството и взаимното разбиране между народите.

От 10 септември Малинов е с обвинение за шпионаж - по чл. 105 от Наказателния кодекс, който предвижда затвор от 5 до 15 години. В хода на разследване на престъплението е установена действаща схема за изпиране на пари, заяви тогава главният прокурор Сотир Цацаров. Прокуратурата обяви, че са събрани данни, че тази схема се използва и за трансфер на финансови средства. По този начин се финансират мероприятия, които застрашават националната сигурност на страната.

Въпреки, че Малинов е под гаранция съдия Андон Миталов му е дал разрешение да напусне пределите на страната от 1 до 5 ноември, което накара главният прокурор Сотир Цацаров да сигнализира Инспектората на Висшия съдебен съвет.

Награда за принос към нацията бе връчена от Путин на социолога Леокадия Дробижевая която ръководи център за изследване на междунационалните отношения към Руската академия на науките. Наградата представлява премия от 2,5 млн рубли.

На тържествената церемония Орден на дружбата са получили съветника на президента на Ливан Амал Абу-Зейд, директора на аржентинският театър “Колон” Мария Виктория Алкарас, почетния консул на Русия на остров Крит Николаос Даскаландонакис, почетния консул в Сен-Джонс (Канада) Джон Стюарт Дюрант, кметът на Монпелие (Франция) Филип Сорел, генерален директор на италианската група от компании Enel (Италия) Франческо Стараче и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

9

Чоки

05.11 2019 в 10:38

„Говноядци”

„Разказът за различните видове агенти би бил непълен,ако не споменем още един вид-може би най-непривлекателния от всички.На офицерите от ГРУ им беше забранено да наричат тези хора агенти,пък и те не бяха точно агенти,доколкото съветското разузнаване никога не ги вербуваше.Имам предвид многобройните членове на различните дружества и комитети за дружба със Съветския съюз.В официална обстановка съветските дипломати сърдечно приветстваха тези паразити,но помежду си ги наричаха „говноядци”. Трудно ми е да кажа защо ги наричаха точно с тази дума, но тези хора си я бяха заслужили.Тя се използваше широко в неформалните разговори на служителите в съветските дипломатически представителства. ”Довечера имаме вечер на дружбата с говноядците”,”Днес обядваме с делегация говноядци.Поръчайте следното меню”

7281

8

Чалгомраззз

05.11 2019 в 07:54

Жалка гротеска, тоя малинов може да бъде обслужващ персонал,компаньонка или нещо подобно, но не и шпионин...игнорирам

20696

7

Новак

05.11 2019 в 05:11

Цялата тази шпионска уйдурма беше предизборна пушилка с цел гласовете на “градската десница”, която като чуе нещо антируско и се подмокря. Донякъде успяха, донякъде не. Сега предполагам, че интересът на прокуратурата рязко ще спадне, което се потвърждава и от факта, че този човек е пуснат спокойно да си ходи до Москва. Нали не се съмняваме, че решенията на “независимата” съдебна система са съгласувани с когото трябва? Е, малко театър в стил “Цацаров е изненадан” може да има за парлама.

23293

6

Стефан

04.11 2019 в 23:41

Националистчето, напомни ми за колко отбора е играл марадона:)
И някак обясни, защо в български сайт, прякорът ти е на латиница, и чуждоземско име. Предполагам, че от патриотизъм, но аз съм малку нешту тап, та шъ тъ замоля да ми ръзиъшниш, ръзиъш ли.

23293

5

Стефан

04.11 2019 в 22:58

А кои са патриотите? Тия които ни дават на американците и европците безплатно?
Изчезни, аржентинско мекере!

3800

4

maradona

04.11 2019 в 22:47

Руски слуги и национални предатели!

23293

3

Стефан

04.11 2019 в 21:03

И как да са верни?:)) Човекът няма, и не е имал достъп до секретна информация. Не може да бъде и агент на влияние, понеже организацията му няма реално влияние в обществения живот. Тогава как работи за за Русия? Като събира изрезки от вестници, и ги превежда на руски?
Това наистина е било шпионаж. Преди три века. Обаче.

12182

2

sawall

04.11 2019 в 17:10

Aко обвиненията са верни - кофти за всички. Кофти че има такива хора, кофти, че руската външна политика е паднала дотам, кофти за нашите служби - защо с години нищо не е правено по въпроса... Проблемът е, че Цацаров е толкова компрометиран, че човек не знае какво да мисли и какво е вярно. Цаца, кого прикриваш този път?

152

1

Socerez

04.11 2019 в 16:37

Съд и затвор за предателя малинов!