Съдия пусна в Русия лидера на Русофили. Цацаров пита защо

OFFNews Последна промяна на 04 ноември 2019 в 13:18 4669 1

Главният прокурор Сотир Цацаров сигнализира Инспектората на Висшия съдебен съвет по досъдебното производство срещу председателя на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов. 

Причината за сигнала, адресиран и до административния ръководител на Специализирания наказателен съд, е станал друг сигнал от наблюдаващия прокурор по делото Мария Макрелова. В него тя посочва, че адвокатите на обвиняемия Малинов са поискали да отпадне мярката му за процесуална принуда, която съдържа и забрана той да напуска страната.

Повод за искането е мероприятие в Руската федерация, организирано от Фонд "Руский мир" и Международния славянски съюз, което се провежда от 1 до 5 ноември. Малинов е бил поканен за участие и връчване на правителствена награда.

Съдия Андон Миталов е дал разрешение Николай Малинов да напусне пределите на страната за посочения период. Според главния прокурор обаче съдията е дал разрешение, без да се произнесе по отправеното пред него искане за цялостна отмяна на мярката.

Малинов беше привлечен към наказателна отговорност по обвинение в шпионаж в началото на септември, а съдът му определи мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 50 000 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

1

ЛАФЪРДИЕВ

04.11 2019 в 21:15

Кой му е определил мярката за неотклонение? Съдията. Прокурватурата на цацаАриела протестирала ли е мярката.. Не е..
Ама тоз с мярката за неотклонение не е бил питал наблюдаващия прокурворор.. Що да го пита, кат трябва да ходи при съдията за мярката, който го я е постановил..
Ма съдията не питал спецпрокурватурата..
Тоз с мярката ли е виновен, че спецпрокурватурата и спецсъдиите не са понасят едни други..