Президентът отива на протеста в неделя

Последна промяна на 22 февруари 2013 в 21:54 3350 16

Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с протестиращите по време на националния протест срещу монополите в неделя. 

Това беше обявено лично от него в предаването "Панорама" на БНТ в петък вечерта. 

Плевнелиев каза, че ще присъства на церемонията по интронизацията на новия патриарх в катедралата "Свети Александър Невски", след което ще уважи протеста в столицата.

"Нямам проблем да отида при протестиращите, работя за установяване на мостове. Добронамереност и откровеност - това могат да очакват от мен протестиращите", каза президентът. 

Плевнелиев заяви, че е готов още в понеделник да приеме легитимните представители на протестиращите, с които да поставят началото на Обществен съвет, който да подготви работата по излъчването на служебния кабинет. 

"В момента има шанс да бъдат върнати хората към държавата. Този шанс може да бъде използван, но може и да бъде пропилян", допълни Плевнелиев. "Моята цел е да работя за развитие, проблемите трябва да се решават. Когато има желание – те ще бъдат решени. За да има съгласие – всички трябва да работим за него. Ролята на президента е да търси консенсус. В момента всеки иска всичко. Всички трябва да работят за конструктивен подход", допълни президентът.

Той добави, че има много проблеми за решаване в страната. Някои са от много назад във времето. Сега е време на криза – за целия свят. Трябва да се знае кой носи отговорността. Президентът е категоричен, че в този момент е готов да носи своята отговорност.

Плевнелиев каза, че за бъдещия служебен кабинет търси "експерти, професионалисти, които да могат да свършат работата", без да се вглежда в партийната им принадлежност.

„Аз гарантирам като президент, че институциите и държавата ще продължат да работят. Убеден съм, че всеки ще има шанс. И аз, и служебното правителството ще работим за това да преминем през тези бурни времена по достоен начин”, категоричен е Плевнелиев. Той добави, че не очаква всички да харесат служебното правителство - част от министрите няма да бъдат веднага одобрени.

Относно досиетата и информация за поръчания атентат срещу премиера Борисов Плевнелиев каза, че разхождането на папки отдавна не впечатлява никого.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.02 2013 в 14:44

Марица 1 е лот на магистрала, а не Марица-изток 1.
Като искате да вземете властта от партиите, поне се запознайте със света извън социалните мрежи ! :-)

23.02 2013 в 09:18

п.с.

Бойко и Костов са в двете противоположности - единият кух, но сърдечен; другият - умен, но неспособен да рилейтва с другите...

23.02 2013 в 09:15

Господин,Президент!
Сега- според ВАС всички искат!
Ами от 4 години лично аз многократно ПИСМЕННО ВИ МОЛЯ/Вас ,Министър председателя,Земеделския министър/да помогнете в разрешаването на личен мой проблем свързан със САПАРД.Не СЕГА ОТДАВНА НЕ ЧУВАТЕ ГЛАСА НА НАРОДА.Имам многократни писменни отговори от ЕВРОПА.За съжаление те казват,че Българските институции трябва да си свършат работата.

23.02 2013 в 08:57

Предвид това, че най-вероятно си на 21, заслужаваш да ти се дообяснява, наистина :)

1. ПОЗНАВАМЕ - Знаем с какво е известен човекът до този момент; т.е. знаем ЗАЩО сме избрали точно него; не го е издигнала партията му; обикновено в рамките на един средно-голям град изтъкнатите хора имат име сред хората, така че това в малка държава като България е лесно да се постигне; знае се кой е "стока" и кой не е ;

Заради това - МАЖОРИТАРНОСТ на избора.


2. ОБИЧАМЕ - Не е достатъчно някой да има висше образование и 2 деца за да е подходящ да му се довериш. Изискват се също качества като ДИАЛОГИЧНОСТ (както каза Доган наскоро), но още по-точно - КОЛАБОРАТИВНОСТ т.е. Народният Представител трябва да е спечелил сърцата на хората, да ПОЧУВСТВАТ, че той изразява ТЯХ, а не само себе си.

Като човек провалил се точно поради липса на това качество от близкото минало може да се посочи Костов. Той няма приятели, има само фенове и симпатизанти. От него лъха студенина и презрение към всички, освен към него си самия... Човек, който смята себе си за най-най-най-умен и единствен спасител и капацитет по всички въпроси, късаещи нацията. Не става, затова и не е. А не, защото (както мислят неговите подчинени), цялото ДС, БСП и ДПС, изобщо всички са в конспирация против него. Проблемът е в него... Сам срещу всички не става... Трябваше да намери съмишленици, но в това е гол и бос...


И т.н.

23.02 2013 в 08:05

Г-н президент, Вие си противоречите! Не можете да искате чистота и добро име от управниците, ако не се бръкне в папките. Там има много скрити от хората истини, които са нелицеприятни за мафиота от Банкя, неговият Гьобелс -съучастник Цветанов и цялата кохорта службогонци, по-малки мафиотчета и калинки около тях. Четете откровенията на Светлана и Оги в Пик и мислете рационално. Не виждате ли, че тези хора са потънали в мърсотия и като нищо ще ви завлекат и Вас там. Служебният премиер трябва да отвори ДОНОВЕТЕ, за да стане ясна истината. Тръгнете от отправната точка - основанията България да бъде наричана мафиотска държава. Това се иска от Вас и ако се ослушвате ще дойдем и пред вашите прозорци!!!...

23.02 2013 в 01:27

"В момента има шанс да бъдат върнати хората към държавата."?!?
Господин Плевнелиев , ХОРАТА СА държавата. А вие какво сте?

23.02 2013 в 00:48

Предлагам - понеже немога да дойда и да участвам във стачките;
1 Да се допълни закона за пенсиите - да се унаследяват след смъртта остатъка от пенсията от наследниците на починалия- това са лични спестени пари- както е на запад.
2 Да се промени и закона за изплащане на фонд работна заплата:
- на седмица да се плаща - както е на запад

22.02 2013 в 23:42

Това рядко комсомолско БЕШЕ министър при ББ и доколкото разбрах е подписало строителното разрешително за Марица 1. И после - що имаме високи сметки за ток...

22.02 2013 в 23:35

Ако държиш на точки 1) и 2) в горното си излияние, моля, обясни какво си имала предвид. Може и да се окаже нещо умно, макар че предвид инфантилните ти коментари по други теми, едва ли. Ако не държиш, тогава изясни от чие име пишеш, когато говориш в мн.ч.

22.02 2013 в 23:26

Даниела... концентрирай се върху разбирането на другите, а не санкционирането; ако се чувстваш добре в ролята на контролен орган може да потърсиш реализация в тази сфера; примерно във ВиК... Обещавам ти, няма нужда да те обича някой в тази роля за да вървят нещата ;)