Водачите на протеста се събират в Сливен и София

Александра Маркарян 22 февруари 2013 в 17:41 3370 11

Протестът на 17 февруари в София. Снимка: Сергей Антонов
Протестът на 17 февруари в София. Снимка: Сергей Антонов

Две различни събирания на водачи на протестите ще има утре едновременно в Сливен и София.

Основната тема в Сливен ще е как да се организират протестите в неделя. Засега е ясно, че ще бъдат в много градове, а няма да се призовават хората от страната да пристигнат в София.

Лидерите, които ще отидат в Сливен са именно хората, които първи започнаха протестите в различните градове. Там ще са Янко Петров (София), намушканият с нож във Варна Иван Петров, представители от Кюстендил, Перник, Стара Загора, Бургас, Кърджали, Велико Търново, Шумен, Хасково, Русе и Сливен.

OFFNews ще има свой репортер на срещата в Сливен.

По същото време в София в ресторант "Континентал плаза" на НДК ще заседават други лидери на протеста. Към момента за участие са се записали над 100 души. Повечето са от София. Все още не се знае коя от двете срещи ще предпочетат представителите на Дупница, Благоевград и Сандански.

OFFNews ще излъчва на живо срещата в София.

Не искаме да има противопоставяне между двете събития, каза Янко Петров, който бе организатор на големия протест на 17 февруари в София.

Ние, в Сливен, ще обсъждаме как да протече националният протест в неделя. С изказването си за включване на гражданското общество във вземане на решения на служебното правителство президентът Плевнелиев запали фитила и сега много хора се опитват да намерят своята роля в това.

"Ние там няма да се бутаме. Няма да твърдим, че сме гражданското общество, а само ще формулираме на един бял лист исканията на протестиращите. Ще се подпишем като граждани, без да претендираме, че представляваме някого и ще упълномощим един човек, който само да занесе този лист на президента", каза за OFFNews Янко Петров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!