Quantcast

Водачите на протеста се събират в Сливен и София

Последна промяна на 22 февруари 2013 в 17:41 2571 11

Протестът на 17 февруари в София. Снимка: Сергей Антонов
Протестът на 17 февруари в София. Снимка: Сергей Антонов

Две различни събирания на водачи на протестите ще има утре едновременно в Сливен и София.

Основната тема в Сливен ще е как да се организират протестите в неделя. Засега е ясно, че ще бъдат в много градове, а няма да се призовават хората от страната да пристигнат в София.

Лидерите, които ще отидат в Сливен са именно хората, които първи започнаха протестите в различните градове. Там ще са Янко Петров (София), намушканият с нож във Варна Иван Петров, представители от Кюстендил, Перник, Стара Загора, Бургас, Кърджали, Велико Търново, Шумен, Хасково, Русе и Сливен.

OFFNews ще има свой репортер на срещата в Сливен.

По същото време в София в ресторант "Континентал плаза" на НДК ще заседават други лидери на протеста. Към момента за участие са се записали над 100 души. Повечето са от София. Все още не се знае коя от двете срещи ще предпочетат представителите на Дупница, Благоевград и Сандански.

OFFNews ще излъчва на живо срещата в София.

Не искаме да има противопоставяне между двете събития, каза Янко Петров, който бе организатор на големия протест на 17 февруари в София.

Ние, в Сливен, ще обсъждаме как да протече националният протест в неделя. С изказването си за включване на гражданското общество във вземане на решения на служебното правителство президентът Плевнелиев запали фитила и сега много хора се опитват да намерят своята роля в това.

"Ние там няма да се бутаме. Няма да твърдим, че сме гражданското общество, а само ще формулираме на един бял лист исканията на протестиращите. Ще се подпишем като граждани, без да претендираме, че представляваме някого и ще упълномощим един човек, който само да занесе този лист на президента", каза за OFFNews Янко Петров.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.02 2013 в 08:59

Много е мътна нашата оправия, дано само не застане на чело някой който иска отново да ни язди(за да не ползвам по грозна дума) защото партийните групировки се преструктурираха веднага, и са готови с издигане на непартийни лидери....които пак ще ни оправят.
Иначе трябва спешна ревизия на: партийната, съдебната, данъчната, здравната, икономическата ни система....Този път трябва да се почне от главата на октопода не от пипалата.

23.02 2013 в 08:56

В неделя 24.02.13г. сме с ВАС в София!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

23.02 2013 в 08:53

Моля,добавете към исканията на НАРОДА-поименна проверка на заявените и изплатени проекти по"САПАРД"в част"Селски туризъм"Субсидиите раздадени на БАТКО и БРАТКО да бъдат върнати и пренасочени към тези,които/// заради НЕСПРАВЕДЛИВОТО и НЕМОРАЛНО решение на ДФЗ в лицето на тогавашната КАЛИНА ИЛИЕВА///днес са на колене!!!!!!!!!!!!!!Поради невъзможност да обслужват кредити/// взети единствено и само за реализацията на такъв проект///банките ни разпродават чрез съдия изпълнител домовете!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

23.02 2013 в 02:15

У роамния ги тепаа едни преди време а тук ги викаме че малко ни еб...аааа ама сме без дяца от тех,сега ке си ги пръйнем.Премиер Цвятка Бориславова мвр-шев Бойо Борисов Сполаи ни да ние весяло.

22.02 2013 в 21:32

... Спомена ги днес един човек до мен точно. Каза: " Спин за Т И М!", когато едно дебеловрато момченце се опита да се обади...

Обаче... не може да оправим всичко наведнъж... Едно по едно нещата :)

22.02 2013 в 21:27

Ама... "нанай" вече ;)

22.02 2013 в 20:27

Елементарно, Уотсън.
Кака Цветелинка (скоятоБоконеживее) е най-големият собственик на фотоволтаични и ветропаркове в България. Съответно - "1. Цени на електроенергия при продажба от производители: l. АЕЦ Козлодуй – 11,68 лв/мегават час ... 3. Цени на вятърни електрически централи: 3.1. до 2250 пълни ефективни годишни часове на работа – 189,00 лв/мегават час 3.2. над 2250 пълни ефективни годишни часове на работа – 172,00 лв/мегават час 4. Цена на електроенергия, произведена от фотоволтични централи: 4.1. с инсталирана мощност до 5 кВтп – 823,00 лв/мегават час 4.2. с инсталирана мощност над 5 кВтп – 755,00 лв/мегават час. Цените са без ДДС."
"Докопа ли кокала-дръж! Хич недей му мисли от коя кожа се дерат тия левчаги... Тупай брашняния чувал, майка му стара! Тупай! Той пуща..."
Алеко Константинов

22.02 2013 в 19:30

Дано да не забравят основния въпрос: защо има монополи в България като Топлофикация и ЕРП и защо в бедна България цената за ток е 4 ПЪТИ ПО СКЪПА ОТ ЕВРОПА?

цената за ток в Англия е 10 пенса за кWh = 23 стотинки, а в България е 80 стотинки как така цената у нас 4 ПЪТИ по висока??

Тук има доста икономисти, някакви идеи или икономическо обяснение на феномена :-)


http://www.energysavingtrust.org.uk/Energy-Saving-Trust/Our-calculations

22.02 2013 в 19:08

Плевнелиев: “Има пълен консенсус, че служебното правителство трябва да гарантира спазването на новия Изборен кодекс.”
Според който кодекс вече няма да гласуваме по списъци с кандидат-депутати, ами ще гласуваме само за партии. А партиите ще съблаговоляват да ни съобщат кого са назначили за народни представители.
Забележете, пълно единодушие между управляващи и опозиция.
Ако не избираме мажоритарно народните представители, можем да си протестираме още 23 години.

22.02 2013 в 18:42

Само да не се окаже, че заседават за "кой къде в партийните листи"...