Daily Mail: Мафията в България чака да залее Острова с просяци

Елица Мартинова 18 февруари 2013 в 10:13 3351 4

Имигранти на Острова, Снимка: ЕРА/БГНЕС
Имигранти на Острова, Снимка: ЕРА/БГНЕС

Мафиотските босове чакат с нетърпение да залеят Великобритания с просяци от България и Румъния, пише в понеделничния си брой британският вестник „Daily Mail”.

В разгара на притесненията от възможната имигрантска вълна на Острова, вестникът публикува кратко интервю с Даниел Калинов - собственик на фирма, осигуряваща работа на българи във Великобритания.

„Здравата работа е част от българската култура. Това е един от факторите, върху който изграждаме самочувствието си“, казва за Daily Mail Калинов.

Изданието обаче подчертава, че работните българи не са единствените, които чакат за достъп до Острова.

“Докато политиците се колебаят за новата имиграционна вълна от Източна Европа, безскрупулни престъпници вече доволно потриват ръце“, пише още изданието.

„България е развъдник на организираната престъпност. Престъпните групировки в страната имат ниво на влияние, което се определя като „уникално“ за Европейския съюз“, гласи статията.

Като най-прясно доказателство вестникът посочва нападението срещу Златомир Иванов-Баретата в центъра на София. Изданието цитира анализа на американските власти, публикуван през 2009 г. от WikiLeaks.

“Сведенията разказват как българите живеят в страх от ширещата се престъпност. Тя е оглавявана от мафиотски босове с имена като „Черепа“ и „Големия Маргин“, които се считат за недосегаеми от правителството“, пише „Daily Mail”.

„Българските престъпни империи се поддържат от печалби от рекет, търговия с наткорици и трафик на хора. Напоследък София стана и център на измами с банкови карти. Свободното придвижване е като манна небесна за българските мафиоти. Всеки път, когато граничният контрол отслабва, тяхната работа става по-лесна“, предупреждава изданието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!