Пожар гори на изхода на Поморие

Мадлен Шишманова 22 август 2012 в 17:21 1150 0

Пожар. Снимка: БГНЕС, архив
Пожар. Снимка: БГНЕС, архив

 

Сухи треви горят на изхода на Поморие в посока Слънчев бряг, съобщи кметът на Бургас Иван Алексиев пред агенция "Фокус".

На мястото са изпратени два пожарни автомобила и пожарникари. Пожарът не е сериозен, обясни той.

“Горящите сухи треви се намират след изхода на Поморие в посока курортния комплекс вдясно, където има празни терени. Пожарът не е на голяма площ и наблизо няма обитаеми сгради и постройки“, допълни Алексиев.

Няма данни за пострадали хора.

„Считаме, че в рамките на часове всичко ще бъде потушено”, заместник-областният управител на Бургас Атанас Терзиев.

Няма опасност за движението по пътя.

На 16 август бушуващ пожар обхвана територия от 10 хиляди декара край селата Гюльовца, Горица и Козичино в общините Несебър и Поморие край Дюлински проход. В гасенето на огъня участваха противопожарни коли и огнеборци от 3 морски общини, доброволчески групи от местното население, хеликоптери.

По-късно стана ясно, че незагасена цигара е станала причина за пожара. За деянието е задържан мъж от село Гюльовца. Той направи самопризнания, от които стана ясно, че пожарът започнал, след като изхвърлил незагасена цигара в сухи треви близо до новопостроена винарна в района на с. Горица. 

Пожар избухна  край Слънчев бряг на 17 август в района на известното заведение "Ханска шатра". Огънят беше обхванал гората около ресторанта. Шест противопожарни екипа от Бургас, Поморие, Несебър и Обзор бяха на мястото и потушиха пожара

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови