Изгасени са всички пожари в Бургаско

Лъчезар Вълев 18 август 2012 в 11:23 1211 0

Автомобил на противопожарната служба. Снимка: БГНЕС
Автомобил на противопожарната служба. Снимка: БГНЕС

Всички пожари в района на бургаските села Гильовица, Горица, Козичено,  в това число и този над курортния комплекс "Слънчев бряг", са потушени.

Това заяви пред „Фокус” заместник-областният управител на област Бургас Атанас Терзиев. 

„Късно снощи приключи работата по тяхното погасяване”, каза Терзиев. 

По думите му бедственото положение в общините Поморие и Несебър вече е отменено.

"След направен обход и след анализ на обстановката решихме, че сме се с правили със задачата, която беше поставена, въпреки всичко оставихме хора за наблюдение и на двете места", допълни Терзиев.

Днес отново ще бъдат направени обходи. Ако е необходимо някъде да се въздейства, ще бъде направено, има екипи, които са в готовност, каза още Терзиев.

Всички фронтове бяха потушени, включително и епицентърът на пожарите, уточни той. Няма към момента все още яснота каква е причината за втория пожар.

„Една от версиите е, че е възможно да е възникнал по невнимание, тъй като по първоначални данни е възникнал в дере, а наблизо все пак има движение на хора”, обясни бургаския  заместник-областен управител.

В петък читател на OFFNews.bg. съобщи за пожар е възникнал над курортния комплекс „Слънчев бряг“,  в района край пътя за курорта Свети Влас, близо до заведение „Ханска шатра”. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови