Пияният лекар от Дупница подменил кръвната си проба

Вероника Шербанова 14 януари 2013 в 15:29 1566 0

60-годишна жена се хвърли от 7-я етаж. Снимка: БГНЕС, архив
60-годишна жена се хвърли от 7-я етаж. Снимка: БГНЕС, архив

Лекарят от болницата в Дупница, по време на дежурството на когото почина жена, е подменил кръвната си проба за алкохол.

В началото на октомври 35-годишна жена почина в болница „Св. Иван Рилски“ в Дупница. Жената е била настанена за лечение във вътрешното отделение на болницата.

Близките  се усъмнили, че дежурният лекар е пиян и се обърнали към полицията. Служителите на РУП-Дупница направили тест с дрегер, който показал 2,47 промила алкохол в кръвта. След първоначалния тест на дежурния лекар беше взета и кръвна проба.

Няколко дни по-късно здравният министър Десислава Атанасова съобщи, че пациентката е починала заради необратими бъбречна и чернодробна недостатъчност, а не поради неадекватно лечение. Това показа проверката на Регионалния здравен инспекторат.

Началникът на отделението пък обяснил, че резултатът от алкохолната проба е в резултат на таблетка „Диазепам“, която медикът е изпил малко преди теста. Кръвната проба, която беше взета на медика, показа нулево съдържание на алкохол.

Разследващите са поискали ДНК експертиза на взетата проба, която установила, че изследваната кръв е на жена, обясни говорителят на Окръжната прокуратура в Кюстендил Мариана Сиракова.

Всички материали по случая са изпратени до „Медицински одит“ към Министерството на здравеопазването за проверка. Предстои да бъде установено и коя е жената, която е дала кръв вместо лекаря.

Разследването по случая продължава и предстои да се установи дали медикът е направил грешка при лечението на починалата 35-годишна жена.

Лекарят в момента продължава да работи във вътрешното отделение на болницата в Дупница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!