Проверяват болницата в Дупница заради починала жена

08 октомври 2012 в 08:48 2054 1

Линейка. Снимка: БГНЕС
Линейка. Снимка: БГНЕС

Регионалната здравна инспекция в Кюстендил започва днес проверка в болницата в Дупница “Свети Иван Рилски”, където почина 35-годишна жена. Днес трябва да стане ясно и дали прокуратурата ще повдигне обвинение срещу лекаря, уличен в злоупотреба с алкохол.

Кръвната проба все още не е готова, но резултатите ще излязат днес. Шефът на болницата д-р >Любомир Таушански заяви пред БНР, че не вярва колегата му д-р Атанас Данов да е употребил алкохол. Според него колегите на доктора са отрекли версията за това, че той е бил пиян. 

Въпреки това, тестът с дрегер отчете 2,47 промила.

35-годишната Павлина Спасова била тежко болна и след 5 дни в кома издъхнала в болницата в Дупница. Близките й твърдят, че били подготвени за смъртта й, но не и за отношението на дежурния лекар. По думите им той дошъл на работа пиян в момента, в който младата жена издъхнала. Близките на Павлина повикали полиция и настояли докторът да бъде тестван за алкохол. Роднините на починалата обявиха, че ще съдят лечебното заведение.

Колегите на уличения в злоупотреба с алкохол лекар са категорични, че обвиненията са неоснователни. Според тях вероятно лекарят е приемал антидепресанти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови